Style Fehér Patrik 2023. 10. 14.

Egy másodperc alatt mintát válthat a jövő ruhája

Elmossa a határokat a divat és a technológia között az Adobe legújabb fejlesztése, melynek segítségével egy nap talán nem kell eldöntenünk a boltban, milyen színű vagy mintájú ruhát veszünk.

Los Angelesben október 10-én nagyszabású technológiai konferenciát szervezett az Adobe, ahol számtalan újdonságot, illetve még csak ötletszinten létező fejlesztést mutattak be a nagyközönségnek. Ebbe a kategóriába tartozott a Project Primrose is, mely igazi techforradalmat hozhatna a divatba, ha a mögöttes ötlet egy napon széles körben elterjedne.

A technológiai és kreativitáskonferenciára mindennél jobban illett ez a projekt, melynek lényege, hogy egy olyan okosruhát adna az emberek – első körben divattervezők, kreatív dizájnerek – kezébe, melynek külseje egy gombnyomásra változtatható. A bemutató közönséget lenyűgöző része az alábbi videóban a 32. percben látható.

Az interaktív női dressz mindemellett képes animált mintázatok megjelenítésére is, sőt, szenzorok segítségével reagálhat a minta viselőjének mozgására is. A Project Primrose jó ideig megmarad fejlesztők eszközeként, és már felmerült, hogy ha ruháknál beválik, bútorok esetében is alkalmaznák.

A divatnak nem kell statikusnak lennie. Lehet dinamikus és még interaktív is. Izgatottan várjuk a jövőt, ahol többféleképpen is kifejezhetjük magunkat

– fogalmazott Christine Dierk, a ruhát megalkotó csapat egyik vezetője, illetve a bemutatón a ruha viselője.

Forrás: Adobe
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images