Style Fehér Patrik 2023. 11. 08.

Bizarr alapanyagból készült ez a pia – te meginnád?

Első látásra semmiben nem tér el a kérdéses gin az összes többitől, azonban az összetevőinek listáján olyan dolgot találni, melyet a legtöbb ember nem szívesen fogyasztana el.

A szabadtéri italozások egyik legzavaróbb jelensége, hogy a nyitva, fedetlenül hagyott folyadékok környékén felbukkannak az élővilág legapróbb tagjai. Mindenkinek ismerős lehet a darazsak megjelenése, de a hangyák is előszeretettel menetelnek a folyadékforrás felé, hátha csurran-cseppen nekik is valami.

Ha azonban a Green Ant Gint iszod, a pohárba kerülő hangya nem több dekorelemnél.

Az ausztrál italba ugyanis a hagyományos összetevőn, a borókán felül zöld hangyák is kerülnek, melyek a leírások szerint fokozzák a többek között ausztrál citrommal, erdei gyümölccsel és egyéb növényi alapanyagokkal ízesített gint. A pia már 2017 óta létezik, az elmúlt években pedig több szakmai és közönségdíjat is nyert a kontinensen.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Seven Seasons (@sevenseasonsspirits) által megosztott bejegyzés

A hangya egyébként nem idegen az ausztrál konyhától, évezredeken át az őslakosok között az egyik első számú proteinforrásnak számított. Minden palack ginben felbukkan néhány apróság, de ezek ilyenkor már leginkább csak dekorációs elemek, igazából a készítési folyamat során fontos, hogy ott legyenek a rovarok. Persze a legbátrabbak rámennek a hangyákra is, és elfogyasztják őket, melyeknek már nincs különösebb ízük, amikor pl. a koktélból kihalásszák őket.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Seven Seasons (@sevenseasonsspirits) által megosztott bejegyzés

Az italt 7 decis palackokban forgalmazzák, egy üveg 100 ausztrál dollárba (22 700 forintba) kerül.

Forrás: Seven Seasons
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images