Style Fehér Patrik 2023. 11. 10.

Milliókat keres az Insta-modell, aki nem is él

Aitana Lopeznek úgy van több mint százezer követője Instagramon, hogy a lány nem is létezik. Alkotói, akik komoly pénzeket keresnek a csak a közösségi médiában létező fitneszmodellel, elárulták a siker titkát.

Négy hónappal ezelőtt regisztrálták az Instagramra Aitana Lopez profilját, de ez az idő is elég volt arra, hogy a fitneszmodell összeszedjen 110 ezernél is több követőt.

Nem rossz ez olyasvalakitől, aki nem is létezik.

A nő ugyanis teljes egészében a mesterséges intelligencia alkotása, valamint a The Clueless nevű barcelonai kommunikációs ügynökségé, akik konkrétan azzal foglalkoznak, hogy több, Aitanához hasonló, más és más témájú, profilú virtuális karakter fiókját kezelik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Aitana Lopez (@fit_aitana) által megosztott bejegyzés

Aitana is tehát csak egy a sok nem élő modell közül az Instagramon, melyekkel a háttérben meghúzódó emberek célja természetesen a pénzszerzés. A spanyol cég is azért “foglalkoztatja” őket, mert sokkal könnyebb velük az élet, mint a hús-vér emberekkel: a promóciókat úgy is el tudják vállalni, hogy nincsenek utazási és szálláskiadásaik, a jelen esetben rózsaszín hajú sportos lány bármikor rendelkezésre áll.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Aitana Lopez (@fit_aitana) által megosztott bejegyzés

Hozzá kell tenni, a bekerülési költség igen magas volt jelen esetben a The Clueless szerint, de minden centet megért Aitana: bőre nem olyan hibátlan és tökéletes, mint más MI-modelleké, haja is olykor fésületlen és kócos, de pont ezek azok a tulajdonságok, melyek emberibbé és nem mellesleg eladhatóbbá teszik a terméket. A fitneszmodell már szép összegeket hoz a konyhára, alig pár hónap után már havi 4000 eurót (1,5 millió forintot) köszönhetnek neki.

Forrás: Marca
Kép(ek) forrása: Instagram/fit_aitana