Style Fehér Patrik 2023. 11. 22.

Még sosem volt ilyen elegáns a népszerű társasjáték

A kézzel készült, az utolsó részletében is lenyűgöző Monopoly mellé az is szívesen leülhet, aki egyébként hamar ráunna az ingatlankereskedésre.

Napjainkban már egyre ritkábbak az olyan alkalmak, amikor az egész család le tud ülni és társasozhatnak egy jót. Ünnepekkor azért előfordul még ilyesmi, ráadásul egyre népszerűbbek az olyan közösségi helyek, melyeket épp ezzel a céllal hoztak létre.

Szép dolog az ilyesfajta szórakozás, és talán még szebb, ha ugyanazzal a játékkal több generáció is játszhat. Ez volt a célja a WS Game Companynek, amikor megalkották a világszerte népszerű társasjátékok Heirloom (családi örökség)-verzióját. Egytől egyig közönségkedvenc játékokhoz nyúltak hozzá, melyeket olyan köntösbe csomagoltak, hogy arra évtizedek múlva is kellemes legyen ránézni, sőt, ékes dísze legyen a játékospolcnak.

Még sosem volt ilyen elegáns a népszerű társasjáték

Részesült ebben a kezelésben a Monopoly is. A játéktér kompakt: egy diófából készült 58 * 60 cm alapterületű doboz az egész, melynek négy oldalában fiókok is találhatóak a bábuknak és az ehhez a kiadáshoz tervezett játékpénzeknek. Újratervezték a szerencse- és a meglepetéskártyákat is, melyek a juharból és paliszanderből készült betétre pakolhatók fel.

Még sosem volt ilyen elegáns a népszerű társasjáték Még sosem volt ilyen elegáns a népszerű társasjáték

Ahogy a klasszikus verziónál, a bábuk itt is fémből vannak, a szállodák azonban nem piros műanyagból, hanem tömör diófából. A játék 400 dollárba, átszámítva 140 ezer forintba kerül, így azok is aligha fogják dühükben borogatni, akik épp vesztésre állnak a többiekkel szemben.

Forrás: WS Game Company