Style Fehér Patrik 2023. 11. 23.

Kiült székekből készített luxusbőröndöt a légitársaság

Az Emirates nem elégszik meg annyival, hogy velünk együtt csomagjainkat is elrepteti, azt szeretnék, ha a bőrönd is tőlük származna. Különleges alapanyagokból készült kollekcióval rukkoltak elő.

2022 augusztusában indította el az Emirates légitársaság a több milliárd dollár értékű repülőfelújítási programját, melynek keretein belül a flottájukba tartozó gépek belső terét modernizálják. 67 db Airbus A380 és 53 db Boeing 777 részesül a megújulásban, a projekt pedig még legalább egy évig el fog tartani.

A régi belsőt azonban nem dobják ki, legalábbis teljes egészében biztosan nem. Egy részükkel a dubaji központ alkalmazottai “eljátszadoztak”, és egy bőröndből, hátizsákokból, kézitáskákból, neszesszerből, irattartóból és pénztárcából álló csomaggal rukkoltak elő.

Kiült székekből készített luxusbőröndöt a légitársaság

Miközben a Japan Airlines pont azt szeretné, hogy a bőröndök a jövőben ne legyenek az utazásaink kellékei, az Emirates egy olyan kollekciót rakott össze, melyek túlzás nélkül gyűjtői darabokká válhatnak a repülőfanatikusok körében. A 2024-től a légitársaság hivatalos boltjaiban árult termékekhez olyan dolgokat használtak fel, mint az alumínium fejtámlák, az A380 fedélzetén található lounge-fotelek bőrborítása, a biztonsági övek vagy éppen a pilóta szőrmeborítású ülése.

Balra a fotelek, melyek bőrborítását szintén újrahasznosítják

Balra a fotelek, melyek bőrborítását szintén újrahasznosítják

A projekt keretében repülőnként 270 kg újrafelhasználásra alkalmas bőrt, valamint 627 kg üléshuzatot mentenének meg, melyekből kézzel készíti a fenti képen is látható termékeket egy 14 fős szabóság. Lehetőség lesz egyedi rendelések leadására is, melyek keretében egyedi lézergravírozással díszítik majd a táskákat, bőröndöket.

Forrás: Emirates