Style Erdős Norbert 2024. 01. 11.

Aki sokszor elejti a telefonját, a Samsung új készülékeinek örülni fog

Itt vannak a Samsung új okostelefonjai, amelyek állítólag annyira strapabírók, hogy még katonai tanúsítványt is kaptak. Szóval ha te vagy az, akinek többet van a telefonja a földön, mint a kezében, most érdemes figyelni.

Megérkezett a Galaxy XCover7 okostelefon és Galaxy Tab Active5 tablet a Samsung kínáltába. A két, a gyártó kimondottan terepmunkákhoz tervezett készülék katonai tanúsítványt is kapott, így zord körülmények között is jó választás lehet.

Mindkét készülék tudja az 5G-t, ami manapság már alap egy új belépőnek. Az XCover7 új kamerát kapott, a Tab Active5 pedig cserélhető akkumulátorral rendelkezik, ami elég nagy számnak számít mostanában, sőt a tablet akkumulátor nélkül is használható, hálózati tápegységről. Mindkét eszköz – a tablethez adott S Pen kiegészítővel együtt – víz- és porállóságot tanúsító IP68 besorolást kapott.

Aki sokszor elejti a telefonját, a Samsung új készülékeinek örülni fog

Mit jelent az IP68?

Minden IP-védettségi besorolás két számjegyből áll. Az első szám a burkolat védelmét jelzi szilárd anyagok, például por, szennyeződés és törmelék ellen. A második szám a burkolat víz behatolása elleni védelmét jelzi. A magasabb számok nagyobb védelmet jelentenek. Az IP68-as besorolások az IP-besorolási skála legtetejét foglalják el. Mindkét számjegy a maximális szinten van:

  • a 6-os szám a teljes védelmet jelenti a szilárd anyagok behatolása ellen,
  • a 8-as szám azt jelenti, hogy a tesztelés alapján 30 percig ellenáll a legfeljebb 1,5 méter mély vízbe való ideiglenes alámerülésnek.

A Galaxy XCover7 az MIL-STD-810H katonai szabványnak megfelelően készült, így akár 1,5 méteres, míg a Galaxy Tab Active5 – a mellékelt védőtok használatával – akár 1,8 méteres esésig ütésálló.

A felhasználók beállíthatják a kijelző érintésérzékenységét, így azt akár munkavédelmi kesztyűben is lehet kezelni. Sőt, a fejlesztők azt is tesztelték, hogy különböző kézfertőtlenítők hatása alatt hogyan működnek az eszközök. Az XCover7 6,6 colos kijelzője nemcsak nagyobb felületet, hanem magasabb felbontást is kínál elődjeihez képest. A Tab Active5 8 colos kijelzőjét akár 120 Hz-es képfrissítési rátával is lehet használni, ami játékoknál és filmnézésnél jöhet jól.

Aki sokszor elejti a telefonját, a Samsung új készülékeinek örülni fog

A két új készülék 2024 januártól érhető el itthon, a Galaxy XCover7 149 990 forintos, Galaxy Tab Active5 5G 128 GB verziója 234 990 forintos, a 256 GB változat 264 990 forintos áron.