Style Fehér Patrik 2024. 06. 17.

A mobilodat is kezelheted ezzel a sportcipővel

Váratlan módon egy cipővel rukkolt elő nemrég a Samsung, mellyel a beépített érzékelőknek köszönhetően hívást is indíthat telefonjáról a viselője.

A Samsung nemrég, Hollandiában előrukkolt történetének egyik legritkább termékével, mely nem egy telefon, tévé vagy valamilyen háztartási gép, hanem egy cipő. A Shortcut Sneakert a dél-koreai cégóriás több partner, köztük egy cipődizájner segítségével alkotta meg, és egyenesen a jövő sportcipőjének kiáltották ki.

A hat pár annyival tud többet egy mezei sneakernél, hogy különböző lábmozdulatokkal kezelni tudjuk a hozzá csatlakoztatott okostelefont anélkül, hogy ahhoz hozzá kellene érni. Az előre beprogramozott mozgáskombinációkat a cipők talpába szerelt szenzorok érzékelik, ezeket a jeleket küldik tovább a mobilnak, mely végrehajtja az utasítást. A Samsung példájában például a moonwalkolással felhívhatunk valakit vagy elindíthatjuk a zenelejátszót, de valószínű, hogy ez személyre szabható lesz, és nem kell Michael Jacksonná változni a telefon ilyesfajta kezeléséhez. Egyszerűbbnek tűnik például a sarkak kétszeri összeérintése, mellyel szintén hívást indítottak.

A Samsung közleménye szerint a cipőnek/telefonnak öt gesztus tanítható be, ami nem hangzik soknak, de ennél valójában talán nem is kell több, ha belegondolunk: mobilunkat amúgy sem használjuk sokat, ha nem látjuk a képernyőjét, az olyan alapokhoz, mint a hívásindítás és -befejezés vagy a zenevezérlés, ennyi éppen elég.

A cipőnek ára nincs, de biztosan sokak által vágyott darab. A hat párat egytől egyig hollandok kapják majd egy játék keretében, melybe július 9-éig jelentkezhetnek azok, akik szeretnének lecsapni az egyik különleges lábbelire.

Forrás: Samsung