Style Fehér Patrik 2024. 06. 18.

Milliós mobilokat osztanak ingyen, egy feltétellel

Nem kis dolgot vállalt egy luxusmobilokat gyártó cég: ha Anglia megnyeri a foci-Eb-t, ingyen adja milliós készülékeit.

A nagy sportesemények mindig vonzzák a figyelmet, nincs ez másképp a labdarúgó-Európa-bajnokságnál sem. Az eseményekre persze rárepülnek a különböző cégek is, akik különféle reklámok vagy kapcsolódó akciók formájában szeretnék elérni, hogy egy kicsit rájuk is figyeljenek.

Így van ezzel a Vertu nevű, angliai központú cég is, amely prémium okostelefonokat és kiegészítőket gyárt. Készülékeik a világ legdrágább tömeggyártású mobiljai közé sorolhatóak, már amennyiben tömegcikknek lehet nevezni a forintban kifejezve többmilliós, általában valamilyen állat (aligátorok, gyíkfélék vagy bárány) bőrébe csomagolt, technológiai szempontból is kiemelkedő minőséget képviselő telefonokat.

A gyártó az Eb-re egy egészen meredek akciót hirdetett. Összerakott egy csomagot, melyben egy 6,67 colos képátlójú, 12 GB RAM-os, 512 GB tárhellyel rendelkező iVertu mobil, valamint egy drágakőre emlékeztető fülhallgató található. Alapvetően ez a kombó 3410 dollárba (1,25 millió forintba) kerülne, de rögtön két akcióban is részt vehetnek, akik leadják a csomagra rendelésüket.

Az elsőben csupán elég jól időzítenie a vevőknek, és máris százezreket spórolhatnak, ugyanis ha a rendelés utáni meccsen az angol csapat nyer egy Eb-meccset, elengednek a vételárból 1600 dollárt (588 ezer forintot). Aki tehát már a szerb-angol meccs előtt leadta a rendelést, jól járt.

A Vertu csomagja (Kép: Vertu)

A Vertu csomagja (Kép: Vertu)

Még ennél is jobban járhatnak a vevők akkor, ha az angolok egészen a fináléig menetelnek, és behúzzák a végső győzelmet. Ekkor ugyanis minden megrendelő

ingyen juthat hozzá csomagjához, nem kérnek érte pénzt.

Elég merész játék ez minden fél szempontjából, még úgy is, hogy a Vertu ezer csomagra korlátozta az akciót. Ha véletlenül angol győzelemmel érne véget az Eb, rengeteg pénzt buknak, egyébként viszont bízhatnak azokban a vevőjelöltekben, akik egy esetleges ingyenkészülékre ácsingózva adtak le rendelést – a kérdés csak az, hogy hányan vállalják be ezt a rizikót, melynek tétje több százezer forintnak megfelelő összeg.

Forrás: Vertu
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Wang Gang / Costfoto/Future Publishing via Getty Images