Style Fehér Patrik 2024. 07. 01.

Talpmasszázst ad viselőjének ez a Nike cipő

A sportolók verseny előtti bemelegítését, valamint regenerálódásukat is segítik a Nike innovatív sportszerei. Cipőjükre gombok is kerültek.

A sportszergyártó Nike összefogott a sportolók regenerációját segítő termékeket készítő Hyperice-szal, közös munkájuk eredménye pedig olyasvalami, amiről nem is gondoltuk, hogy létezhet. A Nike x Hyperice sportcipő ugyanis

fűti, valamint masszírozza is a lábakat,

ahogy az a mellény is, ami a szintén a két cég együttműködésében született. Nézd meg őket galériánkban!

14 fotó megtekintése

A két frissen bemutatott termék egyértelműen sportolóknak készült, mégpedig azzal a céllal, hogy a technológia bevetésével már a bemelegítés a lehető legjobban sikerüljön, nem beszélve a verseny utáni regenerálódásról.

Talpmasszázst ad viselőjének ez a Nike-cipő

A bemelegítést szó szerint kell érteni: a cipőbe épített rendszer meleg levegővel tölti meg a felszerelésben lévő hólyagokat, melyek kitágulásakor azt érzi az ember, mintha masszíroznák a lábfejét és a bokáját. A melegség átjárja a kötőszöveteket és az izmokat, így javul a sportolók teljesítménye, illetve gyorsul a regenerálódásuk. Sportolói visszajelzések alapján a dolog tényleg működik, a tesztelők könnyebbnek és szabadabbnak írták le lábukat, hozzátéve, hogy a cipő használata után máris úgy érzik, mintha bemelegítettek volna, pedig még csak el sem kezdték rutinjukat. Többek között LeBron James kosárlabdázó is viselte őket, aki elmondta, hogy már a fejlesztési folyamat elején, egy évvel ezelőtt is érezte, nagyot szólhat majd a lábbeli.

Talpmasszázst ad viselőjének ez a Nike-cipő

Maga a cipő kezelése egyszerű: a lábakon külön-külön állítható a masszázs erőssége és a hőfok néhány gomb segítségével. A működéshez szükséges energia a talpbetétben lévő akkumulátorból származik, melyet kívülről lehet tölteni.

A mellény egy fokkal többet tud, ugyanis a fűtés mellett hűtésre is képes. Beépített szenzorai folyamatosan figyelik a viselő testhőmérsékletét, és a megfelelő szinten tartják azt.

Talpmasszázst ad viselőjének ez a Nike-cipő

Arról nincs infó, hogy ezek a termékek valaha elérhetőek lesznek-e az egyszeri fogyasztók számára, így természetesen árakat sem tudunk hozzájuk kötni.

Forrás: Nike