Style Fehér Patrik 2024. 07. 02.

Világhírű építésziroda tervezte az Apple új boltját

Látványos épületben nyílt meg Malajzia első Apple Store-ja, a helyet akkor is érdemes megnézni, ha az ember nem vesz telefont, tabletet vagy kiegészítőt.

Sokat nyomhat a latba egy üzlet sikerességét illetően, ha jó helyen fekszik, vagy ha maga az épület látványos, melyben működik. Valószínűleg ezt mostanában az Apple-nek sikerült kimaxolnia a legjobban, amely nemrég Malajziában vetette meg a lábát egy hivatalos Apple Store-ral.

9 fotó megtekintése

A Kuala Lumpurban található Tun Razak Exchange nevű, újonnan épített modern városnegyedben kapott helyet a Apple The Exchange TRX nevű üzlet, amely vonzza a tekinteteket nappal és éjjel egyaránt. A világhírű Foster + Partners tervezőiroda által megálmodott ingatlan háromdimenziósan rétegelt tetőszerkezete lekerekített élű piramisként csúcsosodik, lejtése viszont enyhe. A helyi klímát szem előtt tartva bordákat is raktak a javarészt üvegből álló, 26,5×26,5 méteres alapterületű tetőre, hogy árnyékolják az üzletet. Este meleg fényt áraszt magából a június 22-én nyílt butik, tényleg a város egyik fénypontja lett.

Világhírű építésziroda tervezte az Apple új boltját Világhírű építésziroda tervezte az Apple új boltját

Az épület háromszintes: felül egy kilátóterasz található, ahonnan a szomszédos parkba is el lehet jutni. A szinteket kvarc- és üveglépcsősor köti össze, de van egyedi üvegezésű lift is, mellyel el lehet jutni a többi szintre is. Legalul található a telefonüzlet, melyet közvetlen összeköttetésben áll egy bevásárlóközponttal is.

Világhírű építésziroda tervezte az Apple új boltját Világhírű építésziroda tervezte az Apple új boltját

A Foster + Partners közleménye szerint az Apple első malajziai üzletét kiváló minőségű anyagok kifinomult palettájával tervezték, beleértve a természetes kőfalakat, a csiszolt rozsdamentes acél oszlopokat, a világos padlókat és a faberakásos mennyezetet.

Forrás: Foster + Partners
Kép(ek) forrása: Annice Lyn/Getty Images