Style Fehér Patrik 2024. 09. 02.

Klasszikus módon újul meg a hivatalos BL-labda

A megújuló Bajnokok Ligájához megújuló labda is dukál. A játékszer frissítéséről az Adidas gondoskodott, kívül-belül változtattak.

Szeptember 17-én beindul a nagyüzem az európai klubfutball csúcsán, elindul az átalakított Bajnokok Ligája. A 8*4 csapatos csoportköröket egy 36 csapatos alapszakasz váltja, ahol az együttesek a korábbi hat helyett nyolc meccset játszanak majd, hogy eldöntsék a továbbjutás kérdését az egyenes kieséses szakaszra.

Nagy változás jön tehát a lebonyolításban, és ezzel együtt maga a játékszer, a labda is megváltozik. A golyót az Adidas szállítja idén is, melyet érdemes lesz amiatt is figyelni, mert külsőre, valamint tudásában is átalakul elődjeihez képest.

Klasszikus módon újul meg a hivatalos BL-labda

Kinézetét tekintve feltűnhet, hogy sokkal klasszikusabb látványt nyújt, mint elődei. Ennek egyik oka a szimpla fekete és fehér színek használata, a másik pedig az, hogy a BL-csillagok ismét a hegyüknél találkoznak, nem átfedésben, ahogy 2019 óta láthattuk őket.

A labdát a PRISMA nevű dombornyomásos felület borítja, melynek lényege, hogy jobban, kiszámíthatóbban viselkedik a levegőben a játékszer, de kezelhetőbb is. Magja is speciális anyagból készült, szem előtt tartva a pontosságot és a levegő benntartását. A gyártásnál igyekeztek csökkenteni a környezetterhelést, ezért újrahasznosított poliésztert, vízalapú festéket, kukoricarostot és cukornádat is használtak a labdához.

Klasszikus módon újul meg a hivatalos BL-labda

Aki szeretné kicsit a futballpálya királyának érezni magát, az akár meg is veheti a hivatalos replikát az Adidastól. A csúcsváltozat átszámítva 60 ezer forintba kerül.

Forrás: Adidas