Style Erdős Norbert 2024. 09. 19.

Íme a világ legmagasabb lakóépülete

Egy lenyűgöző felhőkarcoló építése van kilátásban Brazíliában, egész pontosan Santa Catarinában, amely a világ legmagasabb lakóépülete lesz.

A brazil Ayrton Senna neve sokak számára ismerős. A világhírű autóversenyző a Forma-1 háromszoros világbajnoka (1988, 1990, 1991), akinek karrierje tragikus véget ért, amikor 34 évesen egy versenybalesetben életét vesztette. Emléke azonban máig élénken él, és személyes tárgyai, egykori autói hatalmas értéket képviselnek.

A brazíliai Balneário Camboriúban készülő felhőkarcolót pedig Senna Toronynak keresztelték, így tisztelegnek a legendás Forma-1-es pilóta előtt.

Fontos megjegyezni, hogy a Senna Torony a lakóépületek között fogja elnyerni a legmagasabb címét, nem a világ legmagasabb épülete lesz; ezt a címet továbbra is a Burj Khalifa viseli.

Bár a torony pontos magasságát egyelőre nem közölték, annyit tudni lehet, hogy meghaladja majd az 500 métert, ezzel jelentősen magasabb lesz, mint a jelenlegi legmagasabb lakóépület, a New York-i Central Park Tower. A Senna Toronynak versenytársa is akad majd: a dubaji Six Senses Residences Dubai Marina is startra készen áll, amellyel az 517 méteres magasságot célozzák meg.

Íme a világ legmagasabb lakóépülete

A Santa Catarinában épülő torony megálmodója nem más, mint Lalalli Senna, a néhai versenyző unokahúga. Az építészeti terv különleges, modern vonalvezetést követ. A látványterveken rengeteg külső világítás is látható, ami különlegessé teszi az épületet. A toronyban összesen 228 lakás található majd, beleértve két hatalmas, háromszintes luxuslakást. Az épületben hat külön szinten lesznek pihenő- és szabadidős terek, a tetőn pedig egy parkot is kialakítanak.

Íme a világ legmagasabb lakóépülete

Az épület alsó szintjein szórakozóhelyek, éttermek sorakoznak majd, emellett létrehoznak egy interaktív kiállítóteret, ahol Ayrton Senna életét és karrierjét mutatják be.

Íme a világ legmagasabb lakóépülete

Bár az építkezés befejezésének időpontja még nem ismert, a fejlesztő, az FG Empreendimentos már megszerezte a szükséges helyi engedélyeket, és a projekt költségvetését 3 milliárd brazil reálra (nagyjából 180 milliárd forint) becsülik.

Forrás: newatlas.com
Kép(ek) forrása: FG Empreendimentos