Style Erdős Norbert 2024. 09. 28.

Rolexet vennél, de túl drága? Van helyette egy tippünk!

A Timex kiadott egy igen strapabíró órát, ami kicsit egy klasszikus Rolexet idéz. Szóval ha ilyesmit keresel, de nincs több millió forintod, akkor itt egy alternatíva.

A Timex órái mindig is a remek ár-érték arányról voltak híresek, ebben a szellemben készült legújabb modelljük is, az Expedition North GMT Automatic kronográf.

A 41 mm-es titántokozás rendkívül ellenálló, mégis könnyű és kényelmes a csuklón – állítja az amerikai óragyártó.

Az órát a japán Seikótól származó automata GMT szerkezet működteti, amely lehetővé teszi két időzóna egyidejű követését. A mindkét irányba forgatható lünetta és az élénk sárga GMT-mutató biztosítja, hogy könnyedén leolvashasd mindkét időzónát.

Rolexet vennél, de túl drága? Van helyette egy tippünk!

Az óra karcálló zafírkristály üveggel van ellátva, amely tükröződésmentes bevonattal is rendelkezik. Az átlátszó hátlap betekintést enged a szerkezet működésébe, míg a lumineszcens mutatók és jelzések biztosítják, hogy sötétben is könnyen leolvashasd az időt. Az Expedition North 200 méterig vízálló.

A gumiszíj gyorskioldós, cserélhető.

Galéria

6 fotó megtekintése

A Timex újdonsága nagyon hasonlít a Rolex Explorer II-höz és még inkább annak “testvéréhez”, a Tudor Black Bay Próhoz, ám míg az előbbi 4,2, az utóbbi 1,8 millió forint listaáron, az amerikai márka modellje a svájciak árának töredékéért megvásárolható, 220 ezer forint könyékére lőtték be – ezzel persze a Timex egyik legdrágább órája is.

Az ihletet adó Tudor Black Bay Pro közel kilencszer drágább (Kép: Montres TUDOR SA)

Az ihletet adó Tudor Black Bay Pro közel kilencszer drágább (Kép: Montres TUDOR SA)

Ha kíváncsi vagy hasonló, megengedhető árú alternatívákra, mindenképp olvasd el alábbi cikkünket is!

Kép(ek) forrása: Timex