
A kanadai származású színésznő és a Flamingo Estate életmódmárka közösen dobta piacra a limitált kiadású Pamela’s Pickles nevű fűszeres savanyúságot (egészen pontosan savanyú uborkát), amelyet augusztus 11-től lehet megvásárolni. Az eladások teljes bevétele a California Wildlife Center nevű vadállat-mentő szervezetet támogatja.
Az ötlet egy reggelinél született a Flamingo Estate kertjében, amikor Anderson a Vancouver-szigeten élő családja hagyományos befőzési szokásairól mesélt. A recept alapja a színésznő nagynénje, Vie kapros-mustáros-fokhagymás uborkája, amelyet Pamela saját ízlésére szabott szárított rózsaszirmokkal.
A Flamingo Estate ehhez még hozzáadott egy kis rózsaborsot, guajillo chilit és füstölt tengeri sót, így született meg az üvegbe zárt ízbomba.
Az eredmény egy „hűs, roppanós textúrájú, zöldfűszerekkel, füsttel és csípős fűszerekkel teli” savanyúság lett. A színésznő szerint az együttműködés nemcsak kulináris élmény volt, hanem visszanyúlás gyerekkora jótékonysági akcióihoz is.
A Pamela’s Pickles 35 dollárért kapható (11 ezer forint), a bevételből pedig a fent említett, kaliforniai nonprofit állatkórház évente több ezer sérült, árva vagy beteg vadállat ellátását finanszírozza majd.