Life Fehér Patrik 2023. 08. 14.

Sosem látott felvételek készültek Messiről

Több fronton is összefonódott Lionel Messi és az Apple kapcsolata azóta, hogy az argentin labdarúgó Amerikába igazolt, ez lép újabb szintre egy, a játékosról készülő dokusorozattal.

Az idei nyár focis átigazolási szezonjának számos nagy sztorija van, mind közül azonban az egyik legnagyobb Lionel Messié, aki Párizsból Miamiba tette át a székhelyét. A világbajnok labdarúgó egy csapásra az MLS királya lett, nem állt le a gól- és gólpassztermeléssel, csapatának, a korábban a sereghajtók közé tartozó Inter Miaminak pedig óriási lökést adott érkezésével, elkezdtek sikeresek lenni.

Minderről a folyamatról, illetve annak hátteréről hamarosan a jelenleg kívülről látottaknál sokkal többet is megtudhatunk, köszönhetően egy, az Apple TV+-on érkező új dokusorozatnak. A még név nélküli, hatepizódos alkotás végigköveti Messi érkezését Miamiba és elkíséri az argentint első meccseire.

Az Apple egyébként már korábban bejelentette, hogy Messiről egy komplett, a teljes karrierjét felölelő dokumentumfilmet is készítenek, benne minden sikerével, köztük a hét Aranylabdával, illetve az öt világbajnokságon való szerepléssel.

Mindez, ha azt nézzük, csak hab azon a tortán, melyet Messi, az MLS (az amerikai labdarúgó-bajnokság) és az Apple sütött ki közösen. A játékos Amerikába érkezésekor ugyanis született egy olyan szerződés is, hogy

Messi közvetlen részesedést kap az Apple TV+-on megvásárolható MLS Season Pass előfizetésekből.

A focibajnokság meccseit ugyanis ott, ahol nem közvetítik a hagyományos televíziók, csak ebben az előfizetéses formában követhetik a nézők, évi 49 dollárért (17 ezer forintért). Még maga a játékos is megosztotta Instagramon az előfizetésre buzdító linket, melynek meg is lett az eredménye: Messi csatlakozása óta jelentősen megugrott az előfizetők száma, a spanyol ajkú nézők száma megmásfélszereződött.

Forrás: Hypebeast
Kép(ek) forrása: Hector Vivas/Getty Images