Life Fehér Patrik 2023. 06. 12.

Messi-mánia Amerikában, milliókért veszik a meccsjegyeket

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy Lionel Messi őrületet váltson ki az Egyesült Államokban: leendő csapata hirtelen óriási rajongótáborra tett szert, melynek máris érezhető hatásai vannak.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Lionel Messi bejelentette, az USA-ban, az Inter Miamiban kívánja folytatni karrierjét. Az argentin játékos közleményét követően elképesztő volumenű változások mentek végbe az Egyesült Államok futballbajnokságának (MLS) keleti konferenciájának utolsó helyén tanyázó csapat életében.

Először is, a klub hirtelen megtöbbszörözte rajongói számát. A korábbi 1,06 millió instagramos követőtábor már egy nap alatt a duplájára nőtt, cikkünk megjelenésének pillanataiban pedig épp a nyolcmilliós határon táncol a számláló. Hasonló dolog játszódott le a Facebookon is, ott nem egészen 300 ezerről nőtt közel 1,3 millióig a lájkolók száma.

A rajongók azonban nemcsak a csapathoz köthető közösségi felületeken jelentek meg, hanem a jegyárusító kasszáknál is: a bejelentést követően ugyanis

minden, de tényleg minden jegyet felvásároltak az emberek, ahol az Inter Miami pályára lép a szezon hátralévő részében, függetlenül attól, hogy a klub hazai pályán vagy vendégségben játszik.

Persze nem mindenkit az motivál, hogy éles meccsen láthassa amerikai földön a világbajnokot és hétszeres aranylabdást: a jegyek egy része felbukkant a másodpiacon, ahol elképesztő összegeket is elkérnek egy-egy belépőért.

Csak 18 ezer fő befogadására alkalmas a DRV PNK Stadion, az Inter Miami otthona. Messi miatt albérletbe költözhet a csapat (Kép: Joe Raedle/Getty Images)

Csak 18 ezer fő befogadására alkalmas a DRV PNK Stadion, az Inter Miami otthona. Messi miatt albérletbe költözhet a csapat (Kép: Joe Raedle/Getty Images)

Az amerikai fociügyekről rendszeresen beszámoló USMNT Only nevű Twitter-fiók szerint a későn ébredők jelenleg 800 és 3500 dollár (275 ezer-1,2 millió forint) közötti áron juthatnak hozzá olyan meccsjegyekhez, ahol az Inter Miami érintett lesz – ez persze nem jelent garanciát arra, hogy Messi pályára is lép az adott összecsapáson. Hasonló helyzetről számolt be a Forbes is, akik ugyan olcsóbban is találtak jegyeket, de az általános trend az, hogy az eredeti vételár 6-10-szeresét is simán elkérik a hirdetők portékájukért.

Mindezt látva elképzelhető az is, hogy az Inter Miami a hazai meccseit nem saját stadionjában játssza majd le, hanem átköltözik 18 ezer fős befogadóképességű otthonából a közeli Hard Rock Stadionba, az NFL-ben szereplő Miami Dolphins mellé albérletbe, ott ugyanis 65 ezernél is több fizető vendéget is fogadhatnak, és az aréna alkalmas is futballmeccsek rendezésére.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: oan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images