Life Fehér Patrik 2023. 06. 07.

Hivatalos, Messi bejelentette új klubját

Pontot tett a találgatások végére Lionel Messi: az argentin focista hivatalosan is bejelentette, hol folytatja pályafutását.

Az elmúlt napokban mindenki azt találgatta, hová igazol a Paris Saint-Germaint a szezon végén elhagyó Lionel Messi. Nos, a választ megkaptuk egyenesen az érintett személytől, aki kedden a barcelonai Mundo Deportivónak nyilatkozott:

a 35 éves argentin játékos az Egyesült Államokba, az Inter Miamihoz igazol.

“Meghoztam a döntésemet, Miamiba igazolok. A szerződést még nem kötöttük meg száz százalékosan, pár dolgot még hiányolok, de úgy döntöttem, ezen az úton folytatom tovább” – mondta. Messi kiemelte, szemei előtt nevelőegyesületébe, FC Barcelonába való visszatérés lebegett, de úgy volt vele, amennyiben ez nem jön össze, távozik Európából. “El akartam hagyni a rivaldafényt, a családomra akarok fókuszálni.”

Messi előtt nem Amerika volt az egyetlen nem európai lehetőség, a korábbi sajtóhírek kész tényként emlegették, hogy Szaúd-Arábiába igazolhat, mint ahogy azt tette Cristiano Ronaldo néhány hónapja, vagy a héten a Real Madridot elhagyó Karim Benzema.

“Nagyon bíztam abban, hogy visszatérhetek [a Barcelonába – a szerk.], de azok után, amit átéltem a távozásomkor, nem akartam ugyanebben a helyzetben visszatérni, várva és figyelve a történéseket, esetleg a jövőmet más kezébe adva” – tette hozzá a világbajnok, aki két év párizsi kaland után veszi az irányt Amerika felé. Az Inter Miami ezzel a videóval közölte a hírt, egyben összefoglalva képkivágásokkal a játékos körüli őrületes zuhanyhíradót is:

Arról, hogy mennyit kereshet Messi új csapatában, természetesen nem esett szó (a sajtó évi 54 millió dollárt, átszámítva 18,6 milliárd forintot emleget), de egyes források szerint segíthetett a meggyőzésében az amerikai bajnokság, az MLS, illetve az azt streamingplatformján közvetítő Apple, illetve az Adidas jelenléte. Ha sikerül hamar nyélbe ütni a feleknek a megegyezést, a 35 éves sportoló akár már a július 5-én nyíló átigazolási piac első napjától a részben David Beckham tulajdonába tartozó egyesület rendelkezésére állhat. A floridaiak első meccse a transzferidőszak nyitását követően július 8-án lesz.

Az már biztos, hogy Messi rögtön mély vízbe kerül, az Inter Miami ugyanis jelenleg a keleti konferencia utolsó helyén, a 16. pozícióban áll a nagyjából felénél járó jelenlegi szezonban – az MLS-ben a hazai és az európai topbajnokságokkal szemben februártól decemberig tartó szezonok vannak, nem július-augusztustól májusig játszanak.

Kép(ek) forrása: Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images