Life Kovács Miklós 2024. 05. 29.

Ez a legbrutálabb vizes játékszer az idei nyárra

Itt a 89 milliós megoldás azoknak, akik a jetski-vel menőző társaságoknak akarják 600 lóerővel megmutatni, ki a nyár igazi királya.

Van ok, amiért emberek háromtengelyes, közel ezer lóerős Mercedes G-osztályokat vesznek. Ők tudják, hogy mindig van nagyobb hal, és ilyen tárgyakkal próbálják kifejezni, hogy szerintük ők képviselik ezt a kategóriát. 

Nekik szól az Egyesült Államokban, Floridában készülő Shadow Six Typhoon, ami ne egyszerű jetski, hanem egy új kategória, az AUV, vagyis Aquatic Utility Vehicle. Egyfajta quad a vízre, aminek saját kis karosszériája is van, aminek elemeit a Polaris RZR-től örökölte. Alul viszont kerekek helyett két karbonszálas műanyagból épített “hajótest” található, amelyek Fox márkájú rugóstagokkal kapcsolódnak a kabinhoz. 

Ez a legbrutálabb vizes játékszer az idei nyárra

Alul két 1,8 literes Yamaha jetski motor adja a tejesítményt, egyenként 300 lóerőt termelve. Ez csak az alapmodell, erre még három szintű tuning rendelhető, a harmadikat bepipálva peig akár 129 km/órás tempó is elérhető a habok között, ami elég félelmetes lehet egy ilyen dobozban ülve. 

Ez a legbrutálabb vizes játékszer az idei nyárra

A masszív szörnyeteg közel egy tonnát nyom, amivel bálnaként hasítja a hullámokat, ez már nem egy fürge jetski, amivel bármikor belefordulhatunk a vízbe. A Shadow Six Typhoon a “legnagyobb hal” címre pályázók értelmetlenre fújt játékszere, de kétség nem fér hozzá, hogy ennél különlegesebb vizi játékszert nem lehet beszerezni az idei nyárra.

Az őrület igazi mértéke pedig nem a lóerők száma, hanem a vételár, ezért a gépért  89 millió forintnyi dollárt kérnek el Floridában.

Forrás: New Atlas
Kép(ek) forrása: Shadow Six Racing