Magic Fehér Patrik 2024. 09. 19.

Ezt a hotelt választották 2024 legjobbjának

Egy szakértőkből álló zsűri idén is megválasztotta a világ legjobb szállodáját. Messzire kell utazni, ha az aktuális legjobb helyen szeretnénk pihenni.

Az évek során a 50 Best meghatározó mérce lett az éttermek és bárok értékelésében. Mint nevük is mutatja, évről évre megválasztják az említett kategóriákban a világ 50 legjobbját. Tavaly óta már a szállodákat is értékelik 600 független, a szakmában elismert szakértő segítségével. A zsűri negyedét tavalyhoz képest lecserélték, és ez állításuk szerint mindig így lesz, így biztosítva még inkább a pártatlanságot és azt, hogy az elismerés tényleg meghatározó díj legyen.

A 2024-es elismeréseket szeptember 17-én adták át Londonban. Az első helyezett a Capella Bangkok nevű szálloda lett Thaiföld fővárosában. A létesítményben 101 szoba, lakosztály, illetve még különálló villák is várják a vendégeket, melyek egytől egyig világosak és tágasak – utóbbi nagy szó Bangkokban.

Ezt a hotelt választották 2024 legjobbjának

Épp azok a tulajdonságai tették kiemelkedővé a szállodát az értékelők szemében, melyek elütnek a thai fővárosra jellemző hangulattól és életérzéstől. Miközben Bangkok egy izgalmas, pörgős nagyváros folyamatos zajjal, duruzsolással és őrült közlekedéssel, addig a Capella a nyugalom szigete a Chao Phraya folyó partján. Stílusát tekintve egy letisztult hely, ahol a legjobb szolgáltatást kérő vendégeknek privát jakuzzi is jár.

Ezt a hotelt választották 2024 legjobbjának

Ami jó Bangkokban, azt persze a hotel is megtartja. A thai főváros gasztronómiai úti célként is említésre méltó az ott található gazdag és változatos ételkínálat miatt. A szálloda ezen a téren sem okoz csalódást.

Az állat- és családbarát hotelbe éjszakánként 600 dollártól (212 ezer forinttól) lehet szobát foglalni, ami nem is hangzik soknak, ha megnézzük a tavalyi győztes árait. A Comói-tó partján fekvő Passalacqua, a 2023-as év legjobb hotele egyébként idén a második lett az összesítésben. Részletesen ide kattintva olvashatsz róla!

Forrás: 50 Best