Life Fehér Patrik 2023. 09. 21.

Ez jelenleg a világ legjobb hotele

Egy szakértőkből álló zsűri idén is megválasztotta a világ legjobb hotelét. Döntésüket nem tudjuk kétségbe vonni a látottak alapján.

Az évek során a 50 Best meghatározó mérce lett az éttermek és bárok értékelésében. Mint nevük is mutatja, évről évre megválasztják az említett kategóriákban a világ 50 legjobbját, portfóliójukat pedig idén kiterjesztették a hotelekre is. Ehhez több mint 580 független, a szakmában elismert szakértőt kértek fel, hogy értékeljenek.

Az idei díjakat szeptember 19-én adták át, az első helyezett pedig a Passalacqua nevű szálloda lett az olaszországi Moltrasióból. Ez a település a Comói-tó partján fekszik, így a gyönyörű környezet adott, de ahol csak lehetséges, a hotel tovább emeli a szintet.

A legjobbnak választott szálloda egy luxusbutikhotel, mely csak tavaly júniusban nyitotta meg a kapuit, azaz elég gyorsan kivívta a szakma elismerését. A létesítménynek egy 18. századi villa ad otthont, mely körül teraszos kertek találhatóak, melyek egészen a vízpartig lenyúlnak. A területen található egy medence is, mely szintén az akkori kor szelleme szerint készült, esztétikusan és nem hivalkodóan.

A 24 szobás, 5 csillagos hotel a vélemények szerint olyan érzést nyújt az embernek, mintha ez lenne a második otthona. Mindent alapos odafigyeléssel terveztek meg, ezzel a hely magát a vendéget is képes visszarepíteni néhány századdal.

Egy, a tóra néző kilátású szoba éjszakánként 1400 euróért foglalható itt, és ez csak az olcsóbbik kategória: a legnagyobb lakosztályban (250 négyzetméter) akár 8000 eurót (3 millió forintot) is elkérnek két személytől egy éjszakára.

Forrás: 50 Best
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Ruben Ortiz/50 Best