Magic Fehér Patrik 2023. 07. 08.

Ez most a Comói-tó egyik felkapott látványossága

Sokan szeretnének bebocsátást nyerni, viszont csak egy szűk réteg juthat be a hajógyártó Riva legújabb privát kikötőjébe, mely a Comói-tó partján fekszik.

Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a hajók között a Riva olyan presztízsértékkel bír, mint a Ferrari az autózás világában. Mindkét olasz márka kitűnt eleganciájával és megjelenésével a többi járműgyártó közül, ráadásul történetük többször is összefonódott különféle együttműködések képében.

A már több mint 180 éves Riváról bennünk élő képen elegáns, régies hatású, főként fából készült méregdrága motorcsónakok jelennek meg, ám ez nem fedi a cég teljes portfólióját. Építenek ők modern jachtokat is, sőt, egy ideje már a szárazföldön is terjeszkednek – persze igyekeznek a vízhez annyira közel maradni, amennyire csak lehet.

Ez most a Comói-tó egyik felkapott látványossága

Ennek legújabb példája a június végén megnyílt Private Deck nevű hely a Comói-tó partján, mely gyakorlatilag egy, a Riva-tulajdonosoknak és más tehetős vendégeknek fenntartott klubház. Ilyenből összesen kettő van a világon, az első a görögországi Mykonos szigetén található.

A tóparti Riva-látványosság egy már régóta fennálló jachtklub belsejében kapott helyet, az enteriőrt pedig a Riva-motorcsónakok elegáns stílusában rendezték be, szépen megmunkált fával és egyéb olyan anyagokkal, melyeket a luxus-motorcsónakokon is megtalálunk.

Ez most a Comói-tó egyik felkapott látványossága

Sokan vágyhatnak arra, hogy bejussanak egy ilyen zárt közegbe, pusztán a látottak is képesek meggyőzni az embert. A Riva a nyitás napján azonban rátett erre még egy lapáttal: összehoztak egy olyan nyitóbulit, melynek keretében vízisielők és wakeboardosok show-ja hívta fel a figyelmet a látványosságra, de a leggyönyörűbb Riva-hajók is felvonultak a márka közel két évszázados történelméből. Minderről egy videót is megnézhetsz itt:

Kép(ek) forrása: Ferretti Group