Life Fehér Patrik 2024. 09. 25.

Ők bizonyítják: a videojáték nem csak a fiataloké!

Egy maroknyi idős ember úgy döntött, megmutatják a világnak, hogy a szépkorúak is élvezhetik a modern videojátékokat, sőt, igazi gamer is lehet belőlük.

A videojátékokat mindig is a fiatalabb korosztályoknak szánták, de azért lassan eljutunk oda, hogy már az idősebbekre is gondolni kell mint potenciális játékosokra. Ha azt nézzük, az 1980-as években azért már bele-belefuthattak az emberek különféle digitális szórakozási lehetőségekbe, azóta pedig eltelt idestova negyven év. Akit akkor megfertőzött ez a világ, az ma is jó eséllyel számítógép vagy játékkonzol elé ülhet szórakozásból.

A videojátékozás mára egyeseknél már több mint hobbi és kikapcsolódás. Az e-sport elképesztő méreteket öltött, ám ez még mindig viszonylag új dolog, és főleg a fiatalok vonódnak be ebbe a világba.

Kivéve a Silver Snipers tagjait.

Ők egy svéd e-sport-csapat, akik Counter-Strike-ban utaznak, innen is a név második fele – az első, az ezüst a hajszínükre utal. A csapat még az előző évtized végén alakult, és igen komoly erőt vonultattak fel: 2019-ben például egy világversenyt is nyertek úgy, hogy a férfiakból és nőkből egyaránt álló kvintett tagjai 64 és 76 év közöttiek voltak.

A csapat alapvetően azért alakult, hogy megmutassák a világnak, hogy kortól és nemtől függetlenül tényleg bárki leülhet játszani, és az sem feltétlenül számít, hogy mennyire ügyes benne – csak érezze jól magát. 2019-ben volt, aki úgy nyilatkozott, hogy az unokájához akart ezzel közelebb kerülni, azért csöppent bele ebbe a világba, míg más egyfajta agykarbantartó tevékenységként tekint a lövöldözős játékra, formában tartva az agy és az ujjak közti kapcsolatot.

A Silver Snipers még mindig aktív. 2019-hez képest néhány tag kicserélődött, az aktuális felállásban három férfi és két nő szerepel 65-től 82 éves korig. Azt el lehet mondani, hogy az igazán profi e-sport-csapatok ellen nem feltétlenül lenne esélyük, hiszen legsikeresebb tagjuk a meccseinek felét nyeri, és átlagosan egy ellenfelet öl meg, mielőtt meghal, de talán nem is ez a lényeg ezen a szinten.

Forrás: Lenovo