Style FIRSTCLASS 2024. 10. 07.

Divatos otthont szeretnél? Ez most a trendi

Ahogy az öltözködésben, úgy a lakberendezésben is változnak a trendek. A mostani ősz a nosztalgia és az újdonság harmonikus keverékét hozza el.

Az őszi trendek idén a nosztalgia és a modernitás keverékét hozzák el, ami az új, divatos otthonok belterét illeti. Időtálló alapbútorokkal, jól variálható klasszikusokkal alapozhatjuk meg lakásunk belső tereit, miközben a friss trendek játékos textúrákkal, merész mintákkal és melegséget sugárzó színpalettával dobják fel a neutrális alapszíneket és a szürke hétköznapokat. Továbbra is jellemzőek a hangsúlyos kontrasztok: a letisztult bútorokat jellegzetes díszítő színek és egyedi dekorációs elemek egészítik ki.

Nosztalgikus visszatérés a klasszikusokhoz

A retro és vintage dizájn, a ’70-es évek ihlette bútorok 2024 őszén is központi elemei a trendeknek. A stílus újjáéledését láthatjuk a geometriai mintákban, a gazdag földszínekben és az ívelt vonalvezetésű bútorokban, amelyek egyszerre játékosak és kifinomultak.

Divatos otthont szeretnél? Ez most a trendi

Természetazonos dizájn

A megújuló anyagok, mint a fa, az üveg, a hínár, az alga, a bambusz, a szizál és a lenvászon közvetlen kapcsolatot teremtenek az épített környezet és a természet szépsége között. A természetes anyagokból készült, kézműves hatású tárgyak a környezettudatosságot helyezik a dizájn középpontjába.

Divatos otthont szeretnél? Ez most a trendi

Harmonikus földszínek

Ahogy elhalványulnak a nyár élénk színei, az őszi szezon nyugalmat és eleganciát sugárzó földszínek palettáját hozza. A fehér és a bézs, a szürke, a latte és barna árnyalataival keverve adnak tiszta alapot, amit a kék, a kobalt, a világos terrakotta, a sárga és a zöld természetes melegséggel színesítenek. A visszafogott alapárnyalatok könnyen feldobhatók és variálhatók az élénkebb színekkel is, miközben megőrizhető velük a minimalista megjelenés is.

Divatos otthont szeretnél? Ez most a trendi

Lekerekített élek és organikus formák

Idén ősszel a lágy, lekerekített élek és a természet ihlette formák visznek harmóniát az enteriőrbe. A forma a bútoroktól kezdve a tükrökön, a szőnyegeken át a textíliákig mindenhol visszaköszön. Az éles vonalvezetés és a sarkok ideje leáldozott, helyette az elegáns, ívelt, lekerekített formák teremtenek barátságos, otthonos hangulatot.

Divatos otthont szeretnél? Ez most a trendi

Színes üvegek

A merész vázáktól kezdve az egyedi poharakig, a színes üvegtárgyak életet visznek a belső terekbe. Legyen szó mély borostyánsárgáról, barnáról vagy élénk kékről, a színes üvegtárgyak mélységet adnak a szezon neutrális színpalettájának. Egyszerű, mégis kifinomult módját adják annak, hogy játékos, mégis elegáns elemeket vigyünk a dekorációnkba.

Strukturált felületek

Az őszi trend érdekes textúrákkal, bordázott felületekkel, buklé szövetekkel ragadja meg a figyelmet. A gyapjú és a nyers, természetes fa felületek a bútorokban és kiegészítőkben is megjelennek, gazdag, rétegzett hatást teremtve. A strukturált elemek, mint például a hullámos vázák vagy a pliszírozott textíliák dinamikussá teszik a dizájnt. A természetazonos anyagok meghitt, otthonos atmoszférát, skandináv hygge-életérzést teremtenek, tele egyéniséggel és melegséggel, amitől otthonunk igazi menedék lesz a hidegebb hónapok alatt is.

Forrás: JYSK