Life Fehér Patrik 2024. 10. 09.

Focilegendákkal mehetsz kedvenc csapatod meccsére

Egyre népszerűbbek a külföldi focitúrák, melyekben a meccs mellett a várost is felfedezhetik a szurkolók. Ebből is létezik prémium változat, ahol híres exjátékosok kalauzolják az embert.

Manapság az egyre megfizethetőbb repülőjegyek és gyorsan foglalható szállások időszakában nem nehéz egy vérbeli focirajongónak élőben megnéznie kedvenc topcsapatát. A szűk keresztmetszetet sok esetben a meccsjegy jelenti, de az ilyen utazásszervező cégek minden más teendővel együtt ezt a terhet is leveszik az ember válláról.

Ezeket a focitúrákat emelte új szintre Eric Cantona, a valaha volt egyik legsikeresebb francia labdarúgó. A Manchester United ikonja Looking FC néven alapított egy utazásszervező céget, mely a már említett focis kiruccanásokra specializálódott. Van azonban egy különlegessége az ő útjaiknak:

mindig csatlakozik egy-egy visszavonult sztárjátékos a szurkolókhoz.

Eric Cantona (Kép: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Eric Cantona (Kép: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Önmagában már az is hatalmas élmény lehet egy szurkolónak, ha kedvenc csapata legendájával találkozik, ám a pláne az, hogy ezekben az esetekben maga a legenda válik beszélgetőpartnerré, idegenvezetővé a városban, valamint szurkolótárssá a meccsen.

Ezeken a többnapos utakon maga Cantona is részt vesz idegenvezetőként például kiválasztott United-meccseken, de olyan Inter-legendák, mint Javier Zanetti és Marco Materazzi (kék-feketében a nyitóképen), az Atlético Madridban sztárrá váló David Villa, vagy éppen Djibril Cissé és Nuno Gomes is csatlakoztak a csapathoz. Egy-egy ilyen 3-4 napos útra fejenként 897-1255 euró (358-501 ezer forint) a beugró, de ebben a helyszínre érkezésen kívül minden benne van a szállástól a meccsjegyig, transzferrel a stadion és a hotel között.

Forrás: Looking FC
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Phil Cole/Getty Images