Life FIRSTCLASS 2024. 10. 15.

Szamárból készül étel egy hazai versenyen

Különleges, hétköznapinak semmiképp nem mondható ételek kerülnek terítékre az Erdészek és Vadászok Zarándoklatán.

Szamárcarpaccio égetett tésztakosárban, szamárterrine zöldfűszeres kéregben, szarvasgerinc és vaddisznó-szűzérme – ezek a vadétel-specialitások mind megkóstolhatók az Erdészek és Vadászok Zarándoklatán, Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely utolsó búcsúján, október 26-án.

A nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertusz, azaz az erdészek és vadászok zarándoklata jelenti.

Szent Hubertusz

Szent Hubertusz vagy Hubert a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje, aki kb. 705 és 727 között Liège (Lüttich) városának püspöke volt.

Idén október 25-26-ára esik az év utolsó búcsúja, amelynek különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol az ősi erdők titkos ízei és a konyhaművészet mesterei találkoznak.

Három Nógrád vármegyei étterem csap össze a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, akik kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort.

Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik.

Forrás: szentkut.hu