Kismillió gasztronómiai megmérettetés van a világon, azonban mind közül az egyik legnagyobb presztízzsel a cukrászoknak kiírt világbajnokság bír. A konyhaművészet kisebb szegmensére kiterjedő versenyt kétévente rendezik meg, a 2025-ös finálét pedig a franciaországi Lyonban tartották január 20-21-én.
A világbajnokság nem egyéni verseny: minden országot 3-3 szakember képvisel. Egyikük a cukor, másikuk a csokoládé, míg a harmadik a jég specialistája a hivatalos kiírás szerint. Feladatuk az, hogy a megmérettetés során három olyan desszerttel rukkoljanak elő, mely kiválóan reprezentálja országukat. Készülnie kell egy fagyasztott finomságnak, egy étteremben felszolgálható fogásnak, valamint egy látványos csokoládéalkotásnak.
Előbbiek sem szoktak csúnyák lenni, azonban utóbbiak azok, melyektől tátva marad a szája az embernek. Pusztán ezek alapján ítélkezve nálunk egyértelmű győztesek lennének a házigazda franciák, de erről győződj meg te is galériánkban:
Ami a valós sorrendet illeti, a franciák nem arattak győzelmet a hazai közönség előtt, a legjobb ugyanis Japán csapata lett. A házigazdák az ezüsttel vigasztalódhattak, míg a bronzérmet Malajzia csapata szerezte meg a CNN tudósítása szerint.