
Lecsengőben a dubajicsoki-őrület, de semmi pánik, itt az újabb különlegesség, amire rá lehet pörögni, ez pedig nem más, mint az angyalhaj-csokoládé. A rózsaszín árnyalatú édesség évekkel ezelőtt már futott egy kört itthon, sokakat elcsábított, idén tavasszal pedig újra felkapták a hazai édességkedvelők.
Olyannyira nagyot megy, hogy a magyar cukrász és fagyalaltművész, Jakabfi Dávid meg is alkotta az angyalhajfagyit, amelyet kizárólag az ő cukrászdájában lehet kapni.
“Az angyalhaj-csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és a nagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni” – nyilatkozta Jakabfi a Szeretünk Utazni oldalnak.
A fagyihoz a közkedvelt puncsot vette elő a cukrász, amelybe a rubycsoki-reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett (ezt a vattacukrot nevezik angyalhajnak).
Jakabfi Dávid nagykanizsai fagylaltozójában 550 forint egy gombóc ebből a fagyiból, ami, ha azt vesszük alapul, hogy a nagyobb városokban vagy éppen a Balaton környékén 600-800 forintot is lekérnek egy gombóc fagyiért, nem is túlzó ár a különlegességért.