Húsz sörfőzde csatlakozott idén a Nyitott Főzdék Napja programhoz, amelynek keretében az egész országban várják főzdelátogatásokkal, sörkóstolókkal és új termékek bemutatóival az érdeklődőket.
Ebben az évben több olyan kisüzemi sörfőzde is támogatta a kezdeményezést, amely még a rendszerváltás utáni első nagy sörfőzdenyitási hullám idején – immár harminc éve – kezdett működni.
A május 20-án nyitva tartó sörüzemekben a sörmester személyesen várja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a sör alapanyagaival, az ital készítésének folyamatával és természetesen meg is kóstolhatják a helyben készült specialitásokat.
Nyugat-Magyarországon a fertőrákosi Krois Brewery, nála vendégeskedve pedig az ŐriBird Sörfőzde, a fertőhomoki Hegykői Craft Beer és a csempeszkopácsi Krenner Beer tart nyitva. Győr-Moson-Sopronban a Vaskakas Sörfőzde, a Mighty Millers és a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde várja az érdeklődőket. Székesfehérváron a Hübris, Martonvásáron a Vandál Brewing, Cecén a Cecei Sörüzem, Pécsen pedig a Pécsi Sörfőzde nyílik meg egy napra.
Budapesten négy helyen is várják programok az érdeklődőket: fogad látogatókat Kőbányán a Hoptop Brewery, a Monyo Brewing Co. és a Horizont Budapest. Ferencvárosban a Fehér Nyúl Brewery, Újpesten pedig a First Craft Beer üzeme járható be. Ózdon, a Bolyki Serházban, valamint Tokajban a BAZ Beer portáján lesz Nyitott Főzdék Napja, Békésszentandráson pedig a Szent András Sörfőzde tart vezetett üzemlátogatásokat és kóstolót.
A Nyitott Főzdék Napján több sörfőzde is bemutat majd új termékeket, a nyílt nap kiemelt témája pedig idén a „gyümölcs és a sör” lesz. A programhoz csatlakozott sörfőzdék és pontos programjaik, valamint a főzdelátogatásokra történő regisztráció itt érhető el.