Life Fehér Patrik 2023. 02. 10.

Őrült fogadásokkal lehet pénzt keresni a Super Bowl alatt

Az amerikai futball ünnepének gyakorlatilag minden momentumára lehet fogadni az egyes irodáknál, összeszedtük a legérdekesebb választási lehetőségeket.

Magyar idő szerint február 13-án, hétfő hajnalban rendezik az 57. Super Bowlt, az NFL legnagyobb ünnepét, melyen a Philadelphia Eagles csap össze a Kansas City Chiefs csapatával. Ez a világ egyik legértékesebb sporteseménye pénzügyi szempontból, irdatlan összegeket mozgatnak meg a szponzorok és a meccset nézni kívánó rajongók.

Az American Gambling Association szerint idén minden korábbi rekord meg fog dőlni a fogadások terén. Becslésük szerint 50,2 millió amerikai fog hivatalos vagy nem hivatalos csatornákon a mérkőzéssel kapcsolatban fogadást tenni, utóbbi alatt a szakszövetség a barátokkal kötött alkukra vonatkozik. Mindent egybevéve 16 milliárd dolláros (5777 milliárd forintos) össztéttel számolnak, mely több mint duplája a tavalyi értéknek.

A fogadási lehetőségek évről évre egyre csak nőnek: már rég nem csak azt lehet megtenni, hogy melyik csapat fog nyerni, gyakorlatilag a mérkőzés minden egyes pillanata fogadás tárgya lehet. Vannak is olyan irodák, akik kihasználják ezt, és kínálatukban számos vicces vagy épp szokatlan eseményre tehetünk tétet.

Őrült fogadásokkal lehet pénzt keresni a Super Bowl alatt

Szinte már standarddá válik például az ünnepi üdítő színének megtippelése. A meccs lezárásakor szokás, hogy a győztes edzőt megfürdetik egy vödör Gatorade-ben. Idén a legnagyobb esélye a sárga/zöld üdítőnek van a fogadóirodák szerint, a bet365-ön háromszoros szorzóval fogadható ez a lehetőség.

Az angolszász területeken még inkább elmerülnek a sporthoz kevésbé, de a show-hoz erősebben köthető eseményekben. Tipikusan ilyen a meccs előtti himnusz, melynek a hossza szokott kérdéses lenni, de arra is lehet fogadni, hogy ki bukkan fel először a képernyőn. Utóbbira a Chiefs edzője, Andy Reid és az irányító Patrick Mahomes (a nyitóképen) egyformán esélyes.

Nagyot lehet kaszálni a félidei műsorral is. Idén Rihanna csap majd bulit az arizonai Glendale-ben található State Farm Stadiumban. A barbadosi énekesnőnek a legapróbb részletekbe menően lehet fogadni külsejére. A betonline.ag oddsai alapján a legvalószínűbb az, hogy fekete hajjal, fekete alapszínű ruhában, átlátszó rúzzsal vagy festetlen ajkakkal, valamilyen nyakláncban, napszemüveg nélkül fog majd megjelenni, villant egy dekoltázst, de a mellbimbóját nem fogjuk látni (utóbbit a 2003-as Janet Jackson-incidens óta érdemes leszögezni).

Rihanna

Rihanna

Képek: Getty Images