Life Fehér Patrik 2023. 02. 15.

Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél

A divattervező összefogott a legnagyobb olasz jachtgyártóval, közös munkájuk gyümölcse már jövőre a habokat fogja szelni.

Egy privát eseményen, a carrarai kikötőben jelentették be múlt szombaton, hogy a The Italian Sea Group, az egyik legnagyobb olasz hajógyártó és Giorgio Armani divattervező összefogásából 2024 elejére egy megajacht születik majd. A 72 méter hosszú, Admiral névre hallgató hajó terveiről világot is láttak az első képek, ezek alapján egy klasszikusabb vonalakat követő, mégis ultramodern vízi jármű képe rajzolódik ki elénk.

Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél

A hivatalos közlemény szerint a projekt még 2020-ban kezdődött a most 88 éves olasz és csapata kezdeményezésére. A dizájnért teljes egészében Armani felelt, és az Admiral lesz az első abból a két jachtból, melyet a neves szakember álmodott meg. Mind a külsőt, mind a belsőt az Armanira jellemző időtlen minimalizmus jellemzi lágy formákkal, az alkotók célja pedig az, hogy újdonságukkal kicsit újradefiniálják a megajachtokról alkotott képet, melyekre napjainkban minden jellemző, csak a szofisztikáltság nem.

Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél

Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél

Mind a külsőn, mind a belsőn látszik, hogy egy végletekig kifinomult luxustermékről van szó, utóbbinál a színek ügyes használatával ráadásul egyszerre sikerült lágy és vibráló hatást kiváltania a tervezőcsapatnak. Technikai részletek nem láttak napvilágot a hajó hosszát leszámítva, ahogy arról sincs információ, hogy mennyibe fog kerülni, esetleg van-e már gazdája a jachtnak.

Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél Hajót tervezett Giorgio Armani, a látvány magáért beszél

“A tenger és a dizájn a két legnagyobb szenvedélyem” – mondta Armani a bejelentés kapcsán. “Ezzel az új együttműködéssel kiterjesztettem az ötleteimet a berendezés és a dekoráció terén a tengeri világra, melyben – csakúgy, mint a divatban – az esztétika és a funkcionalitás természetes és elegáns stílusban találkoznak.