Life Fehér Patrik 2023. 02. 24.

Letaszították trónjáról az Instagram királynőjét

Változás történt az Instagramon: hosszú évek után visszatért az első helyre a közösségi oldal egykor legnagyobb sztárja.

Ha van az Instagramnak királya, az egyértelműen Cristiano Ronaldo: a portugál futballistát 550 millióan követik az oldalon, nála jobban csak a közösségi oldal hivatalos fiókjának posztjaira kíváncsiak az emberek. A Szaúd-Arábiában focizó játékos 2018 áprilisa óta vezeti a személyekhez kötődő legkövetettebb fiókok rangsorát, előnye pedig tetemes: jelenleg több mint félmilliárd követője van, míg a második Lionel Messinek “csak” 432 millió.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Hosszú ideig azonban nők uralták a platformot. Énekesek és valóságshow-hősök vegyesen váltották egymást az élen Ronaldo érkezéséig, így a közösségi oldal királynői címe egy különversennyé vált. Ezen a téren 2021 augusztusa óta a nyitóképen látható Kylie Jenner volt a csúcstartó, aki akkor közel 250 millió követővel jött fel Ronaldo mögé a második helyre. Tündöklése azonban csak eddig tartott:

jött ugyanis Selena Gomez, és 381-380 milliós táboroknál megfordította az aktuális állást.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

Az amerikai énekesnő és az Instagram viszonya igencsak kettős: sokáig ott volt az élbolyban, sőt, Ronaldo előtt ő volt az Insta egyeduralkodója 2015 decemberétől kezdve. Később “hanyatlásnak” indult a profilja, ugyanis visszacsúszott az ötödik helyre, és ideiglenesen két nő is beelőzte. Aztán jött a most is tartó feltámadás, mindezt úgy elérve, hogy lenge ruhás friss képeket nem posztol a veseátültetésen is átesett, lupusszal diagnosztizált előadó.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

Ha ez nem lenne elég, Gomez állítása szerint nincs is letöltve telefonjára az Instagram. “Az egyetlen dolog, ami a telefonomon van, az a TikTok, mert ezt kicsit kevésbé tartom ellenségesnek. Vannak azonban csodás dolgok a közösségi médiában, mint például a rajongókkal történő kapcsolattartás” – nyilatkozta a Vanity Fairnek nemrég, hozzátéve, hogy oldalának frissességéről egy közösségimédia-kezelő csapat gondoskodik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Getty Images