Life Fehér Patrik 2023. 03. 01.

A telefonhoz csatlakoztatható csókgépnél ma nem látsz furcsábbat

Állítólag elviselhetőbbé válhatnak a távkapcsolatok egy új kütyünek köszönhetően, mely a fejlesztője szerint képes a másik fél csókjának közvetítésére.

Egy korábbi felmérés szerint az európaiak 90 százaléka élt már távkapcsolatban. Ezen sorok olvasóinak így valószínűleg nem kell leírnunk, mennyire nehéz tud lenni, amikor az ember huzamosabb ideig távol van a párjától, és csak telefonon, videohíváson keresztül tudják tartani egymással a kapcsolatot.

Ezt a lelki terhet szeretné enyhíteni egy kínai kütyü, a Remote Kiss (távolsági csók). Az ötlet elméletileg nagyon egyszerű: egy telefonhoz csatlakoztatható szájról van szó, melyet a pár mindkét tagja megvesz, letölti hozzá a megfelelő programot. Ezen keresztül zajlik a jelátvitel, ugyanis a műszájban mindenféle érzékelők vannak, melyek közvetítik, hogyan is mozognak a másik fél ajkai és nyelve. Eközben persze a gép is mozog, megfelelően annak, amit a csókpartner éppen csinál. A leírások szerint a gép még arra is képes, hogy a csók hangjait közvetítse, emellett pedig olyan hőmérsékletre is felmelegíti magát, mint amit a másik fél szájában érzékel.

A telefonhoz csatlakoztatható csókgépnél ma nem látsz furcsábbat

A Remote Kiss egy ideje már kapható a Taobao nevű online piactéren Kínában, de csak mostanában lett felkapott, miután sokan megosztották a csókgépet a közösségi felületeken.

A Global Times a termék kapcsán megírta, hogy eredetileg egy kínai egyetemista találta ki az eszköz alapjait és védette le az ötletet még 2019-ben, ám a kizárólagos jogok idén lejártak, így került a piacra a Remote Kiss teljesen legálisan. Az ötletgazda meglepődve tapasztalta, hogy találmánya ekkora népszerűségre tett szert, de bízik abban, hogy idővel az egyes gyártók továbbfejlesztik a kütyüket, hogy azok még realisztikusabbak legyenek.

“Az egyetemen távkapcsolatban éltem a barátnőmmel, és csak telefonon tartottuk a kapcsolatot. Innen jött az inspiráció” – mondta el Jiang Zhongli.

A rendszerbe egyébként beépítettek több pluszfunkciót is a CNN szerint: a felhasználók feltölthetik saját csókjukat a felhőbe, melyet aztán bárki ki is próbálhat. Emellett lehetőség van bárkivel csókolózni is a kütyü segítségével élőben, a szoftver egy érintésre összekapcsol két idegent, akik azt sem tudják, ki van a másik oldalon. Kérdés, hogy ez megcsalásnak számít-e, ha az ember párkapcsolatban él, sokaknál mindenesetre ezek az extrák kiverték a biztosítékot.

Az eszköz egyébként 288 jüanba, átszámítva közel 15 ezer forintba kerül.

Képek: Taobao