Life Fehér Patrik 2023. 03. 04.

Korlátlan fogyasztást vezet be egy gyorsétterem

Csak egy hamburgerre vonatkozik majd a rövid ideig tartó akció, melyből jó, ha az ember egyet meg tud enni.

Eddig nem volt jellemző a gyorséttermek piacára az “all you can eat”-működés. Ennek lényege, hogy egy bizonyos összegért cserébe az ember egy előre meghatározott időtartamon belül (Magyarországon ez legtöbbször két óra) annyit ehet, amennyit nem szégyell. Étteremtől függően vannak különféle szabályok: van, ahol az italok nem tartoznak a korlátlanul fogyasztható elemek közé, míg máshol a desszertek, illetve a menüsor egyes elemei.

Egy akció keretein belül azonban tíz, Japánban található Burger King-étterem részben átáll erre a működésre. Mindezt egy új hamburgerük miatt teszik, melynek látványától egyből összefut a nyál a szánkban, másrészt azonban elég durva adagnak is néz ki.

Korlátlan fogyasztást vezet be egy gyorsétterem

A szendvics neve igencsak beszédes, King Yetinek hívják, és négy szelet marhahús van benne, melyek együtt egy fontot, azaz 453 grammot nyomnak. Ehhez jön még hat szelet gouda sajt, meg némi szósz az íze kedvéért – a zöldségekkel és a bucival együtt a hamburger tápértéke 1590 kcal, azaz fedi egy átlagos felnőtt napi energiabevitelének közel 80 százalékát.

A tíz kiválasztott Burger Kingben ezt a szendvicset lehet fogyasztani korlátlanul, menüben. Az akció nem tart örökké, csak március 10. és 13. között van erre lehetősége a vállalkozó szelleműeknek. A négy napon négy 45 perces időszakot hirdetnek, melyekre előzetesen kell jelentkezni az interneten keresztül. A beugró díja 3900 jen, azaz 10 240 forint – ez bő másfél menü árának felel meg az éttermekben.

A nagy kihívásnak tűnő feladatra vállalkozók a 0. percben megkapják az első menüjüket, benne a szendviccsel, egy adag sült krumplival és egy üdítővel. A következőt csak akkor kérhetik, ha a három tételt teljesen elfogyasztották. Fontos szabály még, hogy csak a 30. percig lehet új négyhúsos burgert kérni, azaz aki az első, vagy az első két hamburgert és az egyéb tartozékokat 31 perc alatt eszi és issza meg, az már nem kap újabb adagot.

Mindenki, aki részt vesz ebben a játékban, egy emlékpólót, illetve egy hamburgertartót is kap.

Forrás: PR Times