Life Fehér Patrik 2023. 03. 22.

Korlátozzák a mobilhasználatot egy étteremben, jó okuk van rá

Betiltották a YouTube-videók nézését egy japán étterem vezetői. Két dologgal is indokolták a fura lépést, mindkettő teljesen érthető.

Tokióban található a Takadanobaba nevű városrész, melyet kifőzdéi miatt “ramencsatamezőnek” is neveznek a helyiek a SoraNews24 szerint. Érthető az elnevezés, tekintettel arra, hogy a közelben egy egyetem és jó néhány másik iskola is található, a helyek pedig mindent megtettek és megtesznek annak érdekében, hogy az éhes nebulók náluk egyenek.

Az egyik étterem, a Debu-chan – az alábbi képen látható, piros anyaggal a bejárat felett – egy különös szabályt vezetett be: megtiltotta, hogy a betérő vendégek YouTube-videókat nézzenek telefonjukon.

Az étterem tulajdonosa által kitalált tilalom mögött két dolog is áll. Egyrészt aggasztotta az, hogy a vendégek annyira belefeledkeznek telefonjukba, hogy az általuk rendelt tésztás levesek, ramenek egyszerűen túlságosan átáznak: szervírozáskor az ételek még frissek, ám az emberek nem azonnal fogyasztják el őket. “Fájdalmas látni, hogy a ramen, amibe beleteszem a lelkem, tönkremegy közvetlenül a szemeim előtt” – fogalmazott Kota Kai.

A második ok ennél még kézzelfoghatóbb. A vendégek a videónézéssel több időt töltenek az étteremben, viszont csak egyszer rendelnek. Azzal, hogy életbe lép a videós tilalom, jobban pöröghet az étterem forgalma, gyakrabban cserélődnek a vendégek és rövidül a várakozás az ajtó előtt. “Nehéz lehet a várakozó embereknek azt látni, hogy az előttük leültetett emberek videókat nézve relaxálnak” – tette hozzá a tulajdonos.

Forrás: SoraNews24
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Anna Blazhuk/Getty Images