Life Fehér Patrik 2023. 03. 23.

Ilyen koncert még nem volt Magyarországon

Először rendeznek Magyarországon olyan koncertet, ahol a közönség valós időben szólhat bele, mit és hogy játsszanak éppen az előadók. A fellépő egy ismert magyar együttes lesz.

Egy profi koncert vagy egyéb zenei előadás általában percre pontosan kimért produkció, határozott dalsorrenddel, melytől nem térnek el az előadók, hiába gyakorol nyomást a közönség, például az aktuálisan népszerű dal címének skandálásával.

Ezen a felálláson csavart egyet a Red Bull, és megalkották a Red Bull Jukebox nevű programot, melynek pont az a lényege, hogy a közönség már-már kénye-kedve szerint alakíthatja a koncert menetét. A több országban is sikeresen futó produkció most ellátogat Magyarországra is, akik pedig megvalósítják mindezt, az a VALMAR, azaz Valkusz Milán és Marics Peti duója lesznek.

Ilyen koncert még nem volt Magyarországon

A Fonogram-díjas páros május 19-én áll majd ki a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, életük, illetve Magyarország első ilyen jellegű koncertjére. A helyszínen lévők eldönthetik, hogy milyen dalok csendüljenek fel és milyen stílusban szólaljanak meg. Ez előzetesen már el is kezdődött, az Instagramon már például lehetett szavazni, hogy a népszerű Úristen című számuk a 80-as évek popjának stílusában, vagy éppen metálosan hangszerelve csendüljön fel.

Az interaktivitás a koncerten a nyitóképen is látható LED-karkötők segítségével történik majd. A VALMAR számai mellett feldolgozások, zenei műfajok és újrahangszerelések, valamint számos egyéb opció közül lehet majd választani. “Már most imádjuk ezt a projektet! Nagyon élvezzük, amikor egy koncert előtti beálláskor más stílusra váltunk és úgy kezdjük el játszani a számokat a zenekarral. Itt is ez fog történni »nagyban«, és most nem csak a saját számainkkal dolgozunk majd” – mondta Marics Peti a Red Bullnak.

A koncertre a cikk megjelenésének pillanatában 7900 és 17 900 forint közötti áron lehetett jegyeket vásárolni.

Kép(ek) forrása: Red Bull Content Pool