Life Fehér Patrik 2023. 04. 03.

Itt vannak a történelem legnépszerűbb videojátékai

Összegyűjtötték, mely videojátékokból fogyott a legtöbb az elmúlt évtizedekben, vannak meglepetések a listán.

A videojátékok piaca elképesztő módon növekedik, egyes becslések szerint forgalma 2026-ra elérheti a 320 milliárd dollárt (111 768 milliárd forintot). Ennek az összegnek a nagy részét azonban azok tehetik zsebre, akik egy-egy jó címmel betalálnak.

Az egyes játékok öröksége túlmutat a megjelenési időszakon: a legjobbak kiszabadulnak a számítógépek és a konzolok “fogságából” és akár önállóan is megállják a helyüket a médiában. Jó példa erre az HBO sikersorozata, a The Last of Us, az Uncharted-film vagy a Super Mario.

Ahhoz, hogy egy játék népszerű legyen, nem feltétlenül van szükség világot megváltó grafikai teljesítményre vagy fordulatos játékmenetre. Néha a legegyszerűbb ötlet a legnagyszerűbb, ahogy azt a Visual Capitalist listája is bizonyítja. Nyisd meg galériánkat, hogy végiglapozd a történelem legkelendőbb játékainak listáját!

5 fotó megtekintése

A top 5-ös listáról éppen lecsúszott a korábban emlegetett Super Mario-univerzum két játéka, a Mario Kart 8 (60,5 millió eladott példány 2014 óta), illetve az ős-Mario, a Super Mario Bros. (58 millió eladott példány 1985 óta).

Forrás: Visual Capitalist
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images