Life Fehér Patrik 2023. 04. 18.

1,9 milliós órabért kap a rekorder sztársportoló

NFL-rekordot jelentő szerződést kötött csapatával Jalen Hurts, sportágában övé a legmagasabb átlagkereset.

Rekordot jelentő ötéves, 255 millió dolláros (87 milliárd forint) szerződésről állapodott meg egymással a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjében, a Super Bowlon idén vesztes Philadelphia Eagles és a csapat irányítója, Jalen Hurts. Az MTI információi szerint a 24 éves játékos 179,3 millió dollárt garantáltan megkap, ezzel éves átlagban immáron övé az NFL történetének legmagasabb összegről szóló megállapodása. Kontextusba helyezve az összeget, ez azt jelenti, hogy a következő öt évben óránként 1,98 millió forintot keres – a nap 24 órájában.

A szeptemberben negyedik idényét kezdő Hurts (a nyitóképen) az előző szezonban 15 alapszakasz-mérkőzésen 3701 yardot és 22 touchdownt passzolt, emellett futásokból 760 yardot és 12 td-t szerzett. Az Eagles a rájátszásban előbb a New York Giantset, majd a San Francisco 49erst búcsúztatta, mielőtt a Super Bowlban 38-35-re alulmaradt a Kansas City Chiefsszel szemben.

Az eddigi csúcsot Aaron Rodgers tartotta 50,2 millió dolláros évi átlagfizetésével, Hurts most ezt szárnyalta túl 51 millió dolláros átlagával. A döntős ellenfél Chiefs irányítójának, Patrick Mahomesnak szintén nincsenek anyagi gondjai: csapata vele 2020-ban kötötte meg a sporttörténelem legnagyobb szerződését, ugyanis 12 évre elkötelezte magát a kansasi alakulat mellett, összesen 503 millió dollárért (akkori árfolyamon 158 milliárd forintért).

Patrick Mahomes

Patrick Mahomes

Forrás: Hypebeast, MTI
Kép(ek) forrása: Cooper Neill/Getty Images