Life Kovács Miklós 2023. 04. 18.

Milliókat érő dísztojást gyárt a Bugatti

A Bugatti-univerzum tovább tágul, a luxusautóiról híres márka ezúttal az arisztokratikus szobadíszek kategóriájában alkotott maradandót.

A Bugatti adta már nevét fejhallgatókhoz ugyanúgy, mint méregdrága pezsgőkhöz, és úgy tűnik, a cégnek bejött az idegen iparágakba történő kalandozás. Most az angol Aspray lett a társuk tojásgyártásban. Az 1781 óta létező manufaktúra háztartási luxuscikkekben, ékszerekben utazik, és több száz éve képviselik a lehető legmagasabb minőséget.

Ez a Bugattinál is alapvető, így most vállvetve törnek be a dísztojások szűk, de annál exkluzívabb piacára, a Fabergé birodalmába. A projekt gyökerei Carlo Bugatti szavaihoz nyúlnak vissza, aki állítólag egyszer azt mondta, hogy a legtisztább, tökéletes természeti forma a tojás. 

Milliókat érő dísztojást gyárt a Bugatti

Így ezt próbálták meg reprodukálni a hosszú munkaórák alatt karbonszálas műanyagból készített tojásokkal, amiből mindössze 111 darab készül. A dekorációt az Asprey végezte, és nem vették félvállról a megbízást. A rácsmintázat tiszta ezüstjébe végig gyémántokat helyeztek, a talpazatot pedig szintén ezüstből készítették. Ami viszont a kézművesség csúcsa, az a tojásokon feltűnő táncoló elefánt, a Bugatti régi védjegye. 

Ezt lemásolhatták volna fényképekről, de ennél alaposabban dolgoznak a cégnél, így elutaztak a Bugatti központjába, ahol 3D szkennerrel olvasták be az egyik fennmaradt  Bugatti Type 41 Royale orrán található apró alkotást. 

Milliókat érő dísztojást gyárt a Bugatti

A digitális másolat alapján készültek a tojást borító elefántok, így mondhatni tökéletes darabokról van szó, de nem ez az egyetlen meglepetés. A tojás nyitható, belsejében pedig a Bugattihoz köthető Chateau Saint Jean birtok apró másolata található, egy ezüstből öntött Type 41 modell társaságában.

A tökéletesség ára esetünkben 20-50 000 dollár (6,8-16,9 millió forint) az első száz egyforma tojás esetén. Az utolsó darabokat ugyanis egyedi igények szerint készítik majd el, és mivel ezek lesznek a legritkábbak, így áruk 200 000 dollár, vagyis nagyjából 67 millió forint.

Forrás: Bugatti
Kép(ek) forrása: Bugatti