Life Fehér Patrik 2023. 04. 20.

Mesés vagyont nyerhet a telefonján “játszadozó” nő

Azt hinné az ember, hogy ilyen csak a mesékben van, de mégsem: egy nő a tudta nélkül nevezett be egy pénzdíjas játékversenyre. Mire erre rájött, már az elődöntőig jutott.

Ha az ember az e-sportra gondol, a többségnek egy nagy, sötét hely jut az eszébe, ahol képernyők előtt, színesen villogó fejhallgatókkal és egyéb kütyükkel felvértezve ülnek fiatal srácok, küzdve-kiabálva az egyes megmérettetések közben. Pedig szinte minden videojátékot lehet versenyszerűen űzni, akár a legegyszerűbbeket is.

Nemrég például a tipikusan csajos játéknak tartott Candy Crush Saga nevű mobilos játék indított egy versenyt. Igazából csak elsőre meglepő, hogy a cukorkapárosítós játékban versenyszerű megmérettetés kezdődött 250 ezer dolláros (86,3 millió forintos) összdíjazással: a játékon belül ugyanis mindig is voltak ranglisták, ahol a barátok figyelhették egymást, hogy ki hány szintet teljesített, hol tart éppen.

Ezt emelte most ki még jobban a King, a játék fejlesztője, nem kevés pénzzel motiválva az embereket arra, hogy még mindig érdemes az eredetileg 2014 májusában megjelent címmel játszani – és pénzt költeni a segítségekre, melyek segítenek előrehaladni, ha egy pályán elakadtunk. Azonban nem biztos, hogy kellően felhívták a figyelmet a játékra, legalábbis ezt bizonyítja Xane Rhoden tweetje, aki pár napja kiírta, hogy az anyukája már egészen az elődöntőig menetelt – úgy, hogy nem is tudott arról, hogy egy pénzdíjas versenyben vesz részt.

A srác anyukáját, Rhodent a bejegyzés után megkereste a Kotaku, akiknek elmondta, hogy valóban fogalma sem volt arról, hogy a cukorkahúzogatást potenciális pénznyereményért csinálja. Erryn Rhoden hozzátette egyébként, hogy nem áll tőle távol az e-sport, a Candy Crush előtt eléggé rá volt kattanva a versenyszerű számítógépes játékokra, már-már függő volt – erről a szokásról jött le a kellemes mobilos játékkal.

Innentől kezdve persze ráfeküdt a minél jobb eredmény elérésére, a házimunkát át is vette tőle a fia a hétvégéken, hogy az első helyen maradhasson a ranglistán. A tét nem kicsi, ráadásul a döntő nem online, hanem egy londoni rendezvényen lesz majd május 23-28. között, ahol a pénzjutalom mellett bajnoki gyűrűket is kiosztanak majd, melyek az alábbi beharangozó videó végén láthatóak.