Life FIRSTCLASS 2023. 04. 20.

Nyugdíjba küldik a cipzárakat

Átalakuló csomagolóanyagokkal, illetve száműzött cipzárakkal és fogantyúkkal újít az egyik bútoráruház.

Műanyagmennyiségének csökkentése érdekében a Jysk két éve az összes műanyagcsomagolást kartondobozokra cserélte ágyneműin, amivel éves szinten 27 millió plasztikzacskót takarít meg és 475 tonna fosszilis tüzelőanyagból származó műanyag termelését kerülheti el.

Idén tavasztól a cég minden ergonomikus párnája továbbfejlesztett csomagolással és gyártási technológiával készül. Az újításoknak köszönhetően évente hárommillió műanyag fogantyú válik feleslegessé, miután a papírdobozok kartonjaiból alakítanak ki markolatot, illetve egymillió cipzárt cserélnek le textilzárra.

A cipzárak helyettesítése praktikus megoldás, a párna két részének egymásra hajtásával oldható meg a zárás. A csomagolásokon az eddig használt műanyag fogantyúkat a papírdobozból kialakított fogó helyettesíti.

A Jysk tavaly Ecseren megnyílt regionális, négy ország több mint 200 áruházát kiszolgáló logisztikai központja évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, ami évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxid-kibocsátást jelent.

Forrás: Jysk
Kép(ek) forrása: Getty Images