Life FIRSTCLASS 2023. 04. 27.

Növelnék a rendőrnők számát, mert kevesebbet hibáznak

Nagy támogatottságot élvez az a kezdeményezés, amelynek célja a nők arányának növelése a rendőri szerveknél. Ezért van szükség rájuk.

Az Egyesült Államokban jelenleg a nők az esküt tett rendőrök mindössze 13, a rendőri vezetésnek pedig 3 százalékát teszik ki. A 30×30 Initiative célja, hogy 2030-ra 30 százalékra növelje a nők arányát a rendőrségi újoncok között.

Az SAS globális analitikai vállalat képzéssel és technológiával támogatja a kezdeményezést. Az SAS az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a közbiztonsági analitikára, ugyanis a bűnüldöző szervek igyekeznek jobban kihasználni az adatokat a nyomozások felgyorsítása és a közösségi eredmények javítása érdekében.

A 30×30 szerint a kutatások azt mutatják, hogy a női rendőröket a közösség őszintébbnek és együttérzőbbnek tartja, kevesebb önkényes letartóztatást hajtanak végre, ritkábban szerepelnek peranyagokban és panaszokban, valamint kevesebbszer intézkednek erőből.

A bűnüldöző szervek világszerte hasznosítanak adatokat az ügykezelés, a özegek biztonsága, a közösségi szerepvállalás és a bizonyítékokon alapuló rendőri munka érdekében. Az SAS egyébként személyre szabott képzéseket is kínál a bűnüldöző szervek munkatársai számára.