Life Kováts Olivér 2023. 05. 10.

Mesés nyereményt titkolt hónapokig a családja előtt

A legtöbb rokon a tévében szerzett tudomást arról, hogy nagyobb összeg állt a házhoz.

Egy férfi tavaly nyáron 99 ezer angol fontot nyert az ITV kvízműsorában, de a nyereményről egy éven át csak a nagymamája tudott – írja a Daily Mail.

Daniel O’Halloran is alig hitte el, hogy megütötte az átszámítva több mint 40 millió forintos főnyereményt a 1% Club című, Lee Mack humorista által vezetett műsorban, ami alapvetően logikára és józan paraszti észre épít, ám a száz játékos közül csak egy távozhat győztesként.

Ehhez persze a 24 éves férfinak is kockáztatnia kellett: nemet mondott arra, hogy 10 ezer fonttal, azaz több mint 4 millió forinttal hagyja el a stúdiót, ehelyett mindent kockára tett.

A 2022 júliusában forgatott kvízműsor csak idén április 29-én került adásba, addig a családját abban a hitben hagyta, hogy csak 10 ezer fontot nyert, mivel a nyereményét teljesen nem tudta volna titokban tartani. „[Azon a] szombaton mindannyian együtt néztük meg, és amikor mondtam, hogy bevállalom az utolsó kérdést, egyszerűen megőrültek” – nyilatkozta szerepléséről O’Halloran.

A fiú szülei el voltak ragadtatva attól, hogy láthatták őt a tévében, igaz, ebben az édesanyja is közrejátszott, hiszen az ő ötlete volt, hogy jelentkezzen a műsorba. Persze eleve is vonzotta őt a formátum, és az, hogy dolgokat logika mentén gondoljon végig, de csak a producerekkel folytatott beszélgetés után döntött úgy, hogy valóban részt vesz a show-ban.

„Nem tudtam, hogyan fogom csinálni. Minden kérdésre csak 30 másodperc volt” – fogalmazott. Biztos volt benne, hogy néhány kérdésre helytelen választ adott, mégis kitartott a végéig. A nyereményét arra fordítja majd, hogy a családját több fesztiválra is elviszi az idén.

Nyitóképünkön Lee Mack humorista, műsorvezető (Forrás: Getty Images)

Forrás: Daily Mail
Kép(ek) forrása: Getty Images