Life Kováts Olivér 2023. 05. 10.

Hatásosra sikerült, ahogy Tom Cruise átvette a legújabb díját

A 40 éve aktív színészlegenda Tom Cruise még 60 évesen is tud újat mutatni.

Díjat nyert Tom Cruise az MTV Movie & TV Awards vasárnap esti gáláján a Top Gun: Maverick című filmben nyújtott alakításáért, amit a nézők a legjobb filmes alakításnak szavazta meg.

A 60 éves színészlegenda egy videoklipben köszönte meg a nézők által megszavazott kitüntetést, ez a beköszönés azonban eltért a megszokottól. Cruise ugyanis egy vadászrepülőgépen napszemüvegben ülve és egy fejhallgatóba beszélve mondott köszönetet, miközben a pattogatott kukoricáról mintázott, aranyszínű díj már a kezében volt – írja a 9GAG.

Köszönöm szépen ezt a díjat nektek, akiknek készítettem ezt a filmet! Szeretlek benneteket, és szeretlek szórakoztatni titeket. Tudom, hogy mennyire élvezitek és mennyire értékelitek ezt, nincs is ennél jobb érzés!

– mondta köszönőbeszédében Tom Cruise.

Utána a következő filmjére, a Mission: Impossible – Leszámolás c. produkcióra is kitért, melynek első része július 12-én jelenik majd meg a mozikban. „Legyen csodás nyaratok, és még egyszer köszönöm, hogy szórakoztathatlak titeket. Ez abszolút egy kiváltság” – folytatta az amerikai színész, aki a következő Mission: Impossible-részt „vad kalandnak” is nevezte.

A People magazin tudomása szerint Cruise olyan színésztársakat előzött meg a közönségszavazáson, mint Austin Butler (Elvis), Florence Pugh (Nincs baj, drágám), Keke Palmer (Nem) és Michael B. Jackson (Creed III). Az egész díjátadón a Top Gun: Mavericknek állt a zászló, legalábbis a jelölések tekintetében, de a forgatókönyvek között holtverseny alakult ki, méghozzá a Stranger Things Netflix-alkotás legújabb évadja, valamint a The Last of Us című televíziós filmdráma között.

Tavaly májusban mutatták be a legújabb Top Gun-filmet: az eredeti, 1986-os első rész folytatásának szánt akciófilmet 170-177 millió dolláros költségvetésből valósították meg – sikerét jól példázza, hogy ehhez képest 1,5 milliárd dollárnyi, azaz kilencszeres bevételt termelt. A milliárdos nagyságrendű összeg a mostani árfolyamon közel 508 milliárd forintnak felel meg.

Forrás: 9GAG, People
Kép(ek) forrása: The Chosunilbo JNS/Imazins/Getty Images