Life Fehér Patrik 2023. 05. 15.

Az év balekjai az óriási kárt okozó cipőtolvajok

A tolvajok nagy értékű zsákmánnyal távoztak a cipőboltból, viszont nemigen tudnak vele mit kezdeni, ugyanis valamire nem figyeltek.

Minden bizonnyal felkerül a történelem leghülyébb bűnelkövetőinek listájára az a perui trió, akik április 30-án Huancayo városában kifosztottak egy sportszereket forgalmazó boltot. Az argentin sajtó beszámolója szerint a banda hajnali fél négykor levágta az üzlet hátsó, raktár felőli bejáratáról a lakatot, és elvittek három nagy ládát, melyek tele voltak neves cipőmárkák dobozaival, bennük természetesen cipőkkel.

Zsákmányukat a lopás idején nemigen vizsgálták át, így legfeljebb menekülés közben, vagy a búvóhelyükön vehették észre először, hogy az ellopott 220 doboz cipő mindegyike csak fél pár, a dobozokban pedig csak a jobblábas darabok találhatóak. Mindez a tulajnak köszönhető, aki épp egy helyi sneakervásárra készült, és a három nagy ládát már a vásáron kiállítani kívánt cipők miatt készítette így elő.

A jobblábas cipők átszámítva 4,4 millió forintot érnek, viszont aligha tudják a szajrét pénzre fordítani, ugyanis igen kevesen keresnek csak a jobb lábukra sneakert. A helyi hatóságok szerint a banda valószínűleg elrejtette valahova a fogást, de hozzátették, sokáig nem tudnak bújócskázni, mert a térfigyelő, illetve a biztonsági kamerák felvették őket.

Forrás: Canal de la Ciudad, Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images