Life Fehér Patrik 2023. 05. 16.

Egy egész hotelt kibéreltek a filmbe illő bűntényhez

Tökéletes helyen feküdt a szálloda, ezért egy bűnbanda kibérelte az egészet, hogy zavartalanul áshassanak. 30 centivel a cél előtt kapcsolták le őket a rendőrök.

Lehet, hogy a Jason Statham főszereplésével készült Banki meló című film adott ihletet annak a nyolcfős dél-koreai  bandának, akik majdnem megcsapoltak egy, a felszín alatt 10 méterrel futó olajvezetéket. A társaság ugyanis úgy járt el, ahogy a filmben is a bankot kifosztó csapat: kibéreltek egy épületet, majd ásni kezdtek.

A Yonhap hírügynökség beszámolója szerint a társaság feje korábban egy olajvezetékekkel foglalkozó állami cég alkalmazottja volt, így tudta, hol futnak a mélyben a csövek. Azt is tudta, hogy Cshongdzsu városában van egy hotel, mely nagyjából az egyik vezeték felett található, ezért úgy döntöttek, kibérlik az egészet, hogy zavartalanul tudjanak ásni.

A nyolc ember napjai többségét ásással töltötte, a feladathoz csak kézi szerszámokat használtak, hogy minél kisebb zajt csapjanak. Az épületet egy hónapra 4,5 millió wonért (1,1 millió forintért) bérelték ki, tervük pedig vélhetően az lett volna, hogy maradnak, és a meglékelt vezetékből folyamatosan fejtik le az olajat.

Erre azonban nem került sor, ugyanis a helyi hatóságok résen voltak. A banda egy hónap alatt el is érte a 10 méteres mélységet, és már csak 30 centire voltak a vezetéktől, amikor lecsaptak rájuk. A helyszíni szemléről készült képeken látszik, hogy a mélybe épített alagutat fával és purhabbal is megerősítették, ugyanis a felszínen egy autópálya is áthalad, rajta napi 66 ezer járművel.

Egy egész hotelt kibéreltek a filmbe illő bűntényhez

A vezetékben tehát nem keletkezett kár, de a hatóságoknak így is munkát adtak, ugyanis be kell még temetniük a 78 centiméter magas és 81 centiméter széles járatot, mielőtt az magától beszakadna, és emiatt kár keletkezne a környező épületekben és az autópályában.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images