Life Fehér Patrik 2023. 05. 31.

Biztosan leteszed a mobilod ettől az italtól

Egy japán étterem megelégelte, hogy a vendégek folyamatosan a telefonjukat nyomkodják, ezért náluk csak olyan italok szerepelnek az itallapon, melyeket lehetetlen meginni telefonozás közben.

Nemrég már bemutattunk egy olyan japán éttermet, ahol a vendégeknek betiltották a YouTube-videók nézését, ugyanis azok túl sok időt töltöttek náluk érdemi fogyasztás nélkül. A probléma nem egyedi: más éttermekben is tapasztalható mindez, nem csak az országban, szerte a világban.

A tokiói Futago nevű étterem szintén lépett: a frissen nyílt vendéglátóhely elébe ment a problémának egy okos ötlettel. Minden italukat olyan pohárban szolgálják fel, melynek alja nem sima, és csak akkor áll meg stabilan az asztalon, ha a hézagot valamivel kitöltik – például a telefonjukkal.

Vázlatos rajzon a pohár (kékkel) és a telefon (feketével) viszonya

Vázlatos rajzon a pohár (kékkel) és a telefon (feketével) viszonya

Az étterem el is nevezte találmányát okostelefon-böjtölő pohárnak. Itt azonban nem álltak meg: készítettek egy olyan koktélt is a speciális pohárhoz, ami ráveszi az embereket arra, hogy tényleg a mobiljukat tegyék be az üveg alá, és ne zsebkendőt vagy bármi apróságot, ami épp kéznél van és megoldja a feladatot.

A pohárhoz készített koktél pontos receptje nem ismert, de lényege annyi, hogy ha bekapcsolt vakuval dugják alá a mobilokat, pont úgy néz ki az egész, mint a kéklő tenger. Még gumicukorból készült halacska is kerül a kb. 2100 forintos italba, hogy a kép teljes legyen.

Biztosan leteszed a mobilod ettől az italtól

Forrás: prtimes.jp