Life Fehér Patrik 2023. 05. 31.

Óvszert visznek temetésre a fiatalok egy felmérés szerint

Több érdekes, illetve meghökkentő dolog is kiderült egy felmérésből, mely az amerikai fiatalok védekezési szokásait boncolgatta.

Egy mindenre felkészült, felnőtt ember jól teszi, ha tart magánál (lehetőleg nem lejárt szavatosságú) óvszert, de azt azért túlzásnak érezzük, hogy egy temetésre is gumival a farzsebben érkezzünk. Egy óvszermárka, a Trojan amerikai felmérése szerint azonban nem mindenki gondolkodik így.

Kérdőívükben 18 és 35 év közötti felnőtteknek tettek fel kérdéseket óvszerhasználati szokásokkal kapcsolatban, a válaszadók közül pedig minden nyolcadik ember azt mondta, nála még akkor is van kondom, ha valakit éppen az utolsó útjára kísér. Ennél már kevésbé sokkoló, hogy középiskolás osztálytalálkozókra minden negyedik ember óvszerrel felszerelkezve érkezik.

Kiderült az is, hogy az amerikai férfiak közel kétharmadánál gyakran vagy szinte mindig van óvszer, míg a nőknél ugyanez az arány 49 százalék. A megkérdezettek egyébként leggyakrabban (52 százalék) az ágyuk mellett tartják a kis tasakokat, a férfiaknál azonban nem ez a legnépszerűbb hely, hanem a pénztárca.

Óvszert visznek temetésre a fiatalok egy felmérés szerint

A felmérés edukatív jellegű kérdéseket is boncolgatott. A válaszadók 77 százaléka például egyetértett azzal, hogy a férfiak és a nők egyformán felelősek a védekezésért, a férfiak 78 százaléka pedig úgy válaszolt, hogy inkább visel óvszert, mintsem arra kényszerítse a partnerét, hogy vegyen be gyógyszert az együttlét előtt.

Az első randikra a válaszolók 65 százaléka visz magával gumit, míg 91 százalékuk azt mondta, legnagyobb eséllyel óvszert használna, hogy megelőzze a nem kívánt terhességeket, illetve a nemi úton terjedő betegségeket.

Forrás: Mashable
Kép(ek) forrása: Getty Images