Life Erdős Norbert 2023. 06. 05.

Akkorát szakított az új Super Mario-mozi, amire senki nem számított

A Super Mario Bros.: A film "szereposztása" parádés, de ettől még sokan fenntartásokkal kezelték az animációs filmet, ami hiba volt, ugyanis elsöprő siker a játékadaptáció.

Emlékszik még valaki a Super Mario 1993-as élőszereplős filmváltozatára? Sajnos mi igen, és ha te is, akkor tudod, hogy az olyan mély sebeket hagyott, amik nehezen gyógyulnak, de az új animációs film még ezeken is enyhít. A Super Mario Bros.: A film egy tisztességes átdolgozás, melyhez olyan szupersztárok kölcsönözték a játékhősök hangját, mint Chris Pratt, Anya Taylor-Joy és Jack Black.

Itt az 1993-as film előzetes (csak saját felelőségre):

 

Az film 204 millió dolláros bevétellel startolt a premier hetén az Egyesült Államokban, ami azt jelentette, hogy minden idők második legtöbb bevételt generáló animációs filmje lett, legalábbis ami az indulást illeti. De a lendület világszerte kitart, ugyanis a Super Mario Bros. elérte az 1,3 milliárd dolláros globális bevételt, így az Aaron Horvath és Michael Jelenic által rendezett mese a világ második legtöbb pénzt termelő címe lett. A dobogó második fokáról a 2013-as Jégvarázst taszította le (1,28 milliárd dollár bevétellel), de az első helyen továbbra is stabilan a Jégvarázs 2 áll, méghozzá 1,45 milliárd dolláros eredménnyel.

Az új Mario-film 566 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, világszerte pedig 733,9 millió dolláron áll jelenleg a kassza. Szóval az már biztos, hogy ez minden idők legsikeresebb videójáték-adaptációja, ami azt vetíti előre, hogy nagyon sok Marióval fogunk találkozni a közeljövőben a mozikban.

 

Forrás: Variety
Kép(ek) forrása: Getty Images