Life Kovács Miklós 2023. 06. 09.

Rejtélyes repülő csészealj bukkant fel Kínában

Bár emberi kéz alkotta, formáját tekintve tipikus repülő csészealjról van szó, aminek tulajdonságairól, használhatóságáról és egyéb jellemzőiről annyit tudunk, mint egy valódi ufo esetén.

Egyre sűrűbb az utasok szállítására alkalmas drónok piaca, a rengeteg forma között viszont ez a friss kínai darab a legmeghökkentőbb. Mintha csak egy 1960-as években írt sci-fi elevenedett volna meg, ez gyakorlatilag egy repülő csészealj, egy járgány a Jetson családból. 

Fejlesztése három évig tartott, a Pekingi Repülési és Űrhajózási Egyetemen hozták össze, az első gyakorlati bemutatót pedig Sencsenben tartották. 

Ez az eVTOL a szokásostól eltérően hat tengelyen összesen tizenkét légcsavarral rendelkezik a maximális stabilitás és az egyenlő súlyelosztás érdekében. Egy teljes feltöltés 15 perces repülési időre elegendő, és lehetővé teszi, hogy az ufo elérje a maximális 200 méteres magasságot, és 50 km/órás sebességgel repüljön.

Jelenleg az elektromos ufót elsősorban városnézésre és promóciókra használják majd, de nyilvánvalóan lesznek komolyabb célok is ezzel az érdekes repülő kütyüvel.

Forrás: TechEBlog