Life Fehér Patrik 2023. 06. 12.

Megvan, mikor érkezik a sokak által várt autós játék

Nem halogatják tovább a megjelenést, októberben érkezik a Forza Motorsport, az Xbox-konzolok legrealisztikusabb autóverseny-játéka.

Míg a PlayStation első számú autóverseny-játéka immár 25 éve a Gran Turismo-széria, addig az ősi rivális Xbox gépein a Forza nevet kell keresni, ha virtuális benzinégetésre vágyunk. Utóbbi nem volt túl kegyes az elmúlt években azokhoz, akik komolyabb kihívást jelentő, a valósághoz relatíve közel álló élményt kerestek, ugyanis inkább az árkádos vonalat képviselő Horizon volt az, melyet eddig favorizáltak.

Tavaly azonban jött a jó hír: a Forza újranyitotta a Motorsport névvel fémjelzett fejezetet, és bejelentette, hogy idén előrukkolnak a sorozat nyolcadik részével, melyet egyszerűen Forza Motorsportnak fognak nevezni. A fejlesztő Turn 10 Studios folyamatosan dolgozott-fejlesztett, azonban leginkább csak a késésekről lehetett hallani az új játék kapcsán – eddig.

Megvan, mikor érkezik a sokak által várt autós játék

A Microsoft által szervezett Summer Game Fest keretein belül azonban kiderült, hogy az ígéret a látható jövőben végre valósággá is válik, és október 10-étől már játszhatnak is az autóverseny-játékok kedvelői az új címmel. A sorozat eddigi részei első körben Xbox-exkluzívak voltak, most azonban nem csak Xbox Series S- és X-tulajdonosok száguldozhatnak virtuálisan, hanem a PC-n játszók is.

Amit már most tudni lehet, hogy húsz pályával indít a Forza Motorsport: mindegyik aszfaltcsíkot, mely korábbi játékaikban már szerepelt, virtuálisan “újraépítették”, öt pálya azonban teljesen új lesz, korábbi Motorsport-részekben még nem találkozhattunk velük. Ezek mindegyikén dinamikusan változnak a napszakok és az időjárás, de a gumizódás és a hőmérséklet-változás is érzékelhető lesz, miközben élő közönség szurkol majd a lelátókon.

Megvan, mikor érkezik a sokak által várt autós játék

Kezdetben több mint 500 autó közül válogathatnak majd a játékosok, rengeteg modern versenyautóval a palettán. Az ígéretek szerint nemcsak az online versenyzés lesz élvezetes, hanem az egyjátékos mód is, ahol a széria történetének valaha volt legfejlettebb mesterséges intelligenciája jelenti majd a kihívást.

A szűk négy hónap múlva debütáló játék kapott egy dinamikus előzetest is, ez alapján a látványra nemigen lehet panaszunk:

Kép(ek) forrása: Xbox